Visszatalálni a JELENvalóságba

Készítettem egy pofonegyszerű ‘segédeszközt’, aminek segítségével megtapasztalhatod, és megértheted az elmenélküliség, a gondolatnélküliség állapotát.

Miért érzem én mindezt elengedhetetlenül fontosnak?

Hát, mert a gondolataink nem valóságosak. Hiszen vagy a múltban, vagy a jövőben kóválygunk általuk. Amiknek pedig semmi közük nincs a jelen valóságunkhoz. A múlt nem más, mint magunk mögött hagyott most-pillanatok sora, a jövő pedig elképzelt most-lehetőségek egymásutánja. Egyiknek sincs érintkezése mindazzal, ami itt és most VAN. Bármi feladatunk, dolgunk is van, az csupán a jelen pillanatban megoldható. Itt és most van az Életünk.

Az elme nem más, mint egy segédeszköz, amit bekapcsolunk, ha szükségünk van rá, és kikapcsolunk, amikor épp nincs. Ám, ennek többnyire nem vagyunk tudatában. Elfejtettük valamikor réges-régen a valós funkcióját. Olyannyira elfelejtettük, hogy odáig jutottunk, hogy önmagunkat az elmével azonosítottuk. Ami ezáltal átvette az irányítást életünk felett. És csodálkozunk, ha nincs békénk… nyugalmunk… csendünk.

JÓHÍR: visszatalálhatsz. MOST. Itt.

Ezt a meditációs anyagot két előzmény ihlette:

Az egyik, hogy a buddhista kolostorok életét tanulmányozva megfigyelhető, hogy miközben a szerzetesek meditálnak, egy társuk bele-belegongat a csendbe. Ez azért van, mert óhatatlanul elszállnak a szerzetesek is a gondolataik szárnyán az illúziók világába, és a gong hangja visszarántja őket a jelenvalóságba, az itt-és-mostba.

A másik pedig saját tapasztalatom. Anno, az őskorban, harmincas éveim elején minden egyes nap egy órát meditáltam. Ahogy sokszor meséltem már, nem a vezetett meditációt alkalmazva, hiszen az csupán további gondolatokkal, képekkel eteti, erősíti és élteti az elmét, hanem a csendembe ereszkedve, figyelve.

Egy napon épp remek elmenélküliség élvezetben ücsörögtem, amikor megszólalt a kaputelefon. Váratlan csengése berántotta, majd a következő pillanatban határtalanná tágította fehérfényű tudatosságomat. Szavakkal elmondhatatlan, amit éreztem, ahová jutottam. Az a tapasztalás megváltoztatta az életemet. Ezt szeretném tovább adni, itt és most (is). Neked.

(Amúgy azóta sem tudom, ki volt az, aki akkor, ott csengetett nekem… :-) )

A meditációs anyagot (‘ITT VAGYOK, MOST.’ címmel) itt éred el: https://totheszter.info/hallgathato-frekvencias-meditacios-anyagok/