EMBER-LÉT

Elkészült az új évem első selyemképe, az ‘EMBER-LÉT II.’. Nem szoktam írni arról, hogy egy-egy képem miért épp olyan lett, amilyen, hogy színekben, formákban mit szerettem volna megjeleníteni, de ennél a mostaninál kivételt teszek. Fontosnak érzem beszélni róla…

Legtömörebben egy tavalyi haikumban fogalmaztam meg mindazt, amit most e kép által is:

ÚJÉVI KÍVÁNSÁG

Olyan világot

szeretnék, amiben nincs

vagy-vagy, csupán ÉS.

Szüntelenül jelenlévő vágyam, óriási szükségét érzem ennek a kaotikus világnak a rendeződéséhez, hogy minél többen legyünk képesek ítélkezés, kirekesztés, címkézés nélkül megélni a pillanatainkat, életeseményeinket, emberi kapcsolatainkat. Amihez elengedhetetlenül fontos meglátni, még inkább mélyen belül megérteni, s átitatódni az érzéssel: lényegileg egyek vagyunk. És erről a tiszta egy-alapról működve valóban boldogulhatunk, teljesedhetünk.

Ezt az egy-alapon való egység-létet a csakrák színeivel szerettem volna hangsúlyozni. További szavaim helyett beszéljenek hát hozzád ezek a színek. (No, és persze a formák… mellékesen.)

Csakra színek, lentről felfelé: vörös, narancs, sárga, zöld, kék, indigó, lila

A középső a szívcsakraSZERETETegy-alapunk… benne létezésünk, belőle kiáradásunk, megosztásunk rendeződést eredményez. Először belül, kicsiben. Majd külső világunkat formálva, színezve. Ahogy a természet is mutatja: ZÖLD… az ÉLET.

<3

Végül:

emberek vagyunk. Csak így simán, egyszerűen, ennyi…

…fontos ezt látni és belátni, hiszen minden kimondott, ráaggatott, akár törvénybe is foglalt címke, minősítés, ítélkezés az embert egyre távolabbra és távolabbra taszítja az EMBERSÉGtől.

A legnagyobb ajándék, amit embernek emberként adhatunk az az, hogy simán, egyszerűen szeretjük őt. Megadva neki annak a lehetőségét, hogy az lehessen és olyan, aki és amilyen eredendően.


Alakulós képek és továbbiak tőlem -> https://www.facebook.com/groups/4878599072210048

Selyemvilágom -> https://totheszterselyem.com/

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.