A könnyű választása

Könnyű út, nehéz út. Egyik sincs. Út van. Egy. Amin bandukolva eldönthetem, hogy mindazt, amibe épp megérkezem, milyen minőségben és mélységben élem meg.

Talán elkerülni próbálom az aktuális helyzetet, feladatot, félelmemből vagy kényelmességemből működve… átugrom, felszínesen, könnyeden szökellve, rá se pillantva a jelen, értem való szakasz lényegére, s azt hiszem, ezzel túl is jutottam rajta, megnyugszom, séta vagy szaladás… tovább. Ám később, haladva, meglepetten láthatom újra magam előtt ácsorogva… ugyanazt a helyzetet, a feladatot, felkínálva. És ott megint eldönthetem… ellenállok, elkerülök, mást akarok, én akarok… vagy: vállalom. Bármilyen félelmetes is, bármennyire is kecsegtető az átugrás lehetősége, bármennyire is szokatlan, addig általam nem használt működést is vár tőlem… vállalom. Belelépek, magamba engedem. Ha ezt megteszem, megtapasztalom, hogy a nehézség gondolata csak a fejemben létezett. Illúzió csupán. Nincs.

Nincs könnyű út vagy nehéz út. Egyik sincs. Nem maga az út könnyű vagy nehéz, hanem mi tesszük azzá. Az út EGYszerű, EGYértelmű, tiszta… csak annyira megszoktuk, hogy minősítünk, címkézünk, viszonyítunk… vagyis szétválasztunk, tehát bonyolítunk, és így nem látjuk a lényegét, nem látjuk, hogy nem az számít, hogy milyen.

Út. Van.

Ami ráadásul nem az elménk általi képként megjelenítve horizontálisan fut, hanem lélek szinten, vertikálisan. És nincs más dolgunk, mint eggyé válni vele. Szívközépbe érkezve így. Minősítések, mást akarások nélkül. Ős bizalomban. Meglátva, megértve az út által, hogy kik és mik vagyunk valójában… hogy élhessünk… könnyed, igaz teljességünkben. Mert ami mindent könnyűvé varázsol a létezésben, az nem más, mint az igaziság. Valódiság. Vagyis azt élem, mutatom, adom, aki/ami vagyok. Szeretet-alapból. EZ a könnyű választása.

Vannak mérföldkövek is az út mentén. Azért, hogy néha megálljunk, leüljünk rá, megpihenni, összegezni, megérteni vagy épp bátorságot gyűjteni. Az Igaziságunkhoz. Ahhoz az EGY következő lépésünkhöz. Bonyolítás nélkül immár az egyszerűséget választva.

Könnyedén.

 


Könyvek -> https://totheszter.info/konyv/

 

 

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.