Hazatalálás

A kislány a társaival fogócskázott a téren összegyűlt tömegben, magasra nőtt, kockakőbe cövekelt lábakat kerülgetve, azok eget takaró árnyékában néha kicsit elveszve, tétován, majd újra és újra buzgón nekilendülve, hogy meglelje, elérje, megérinthesse barátait, akik ilyenkor siklókként csusszantak ki kezei közül, s kacagva távolodtak tőle, vissza, mélyen bele a sokadalom adta láthatatlanságba, magára hagyva őt csalódottságában.

Zaj volt. Monoton, erős zajlás, amiből időnként kipattant, égbe reppent egy-egy rikkantás, csecsemő sírás, hahotázás – szopránok, tenorok, baritonok ették meg a csendet a máskor nyugodt kisváros késő délutánjában. A nyári forróságban a hangokon túl testek, szagok töltötték meg a pillanatot, a közelben épp napvégi pihenőjébe csendesülő tenger felől érkező szellő sem tudta könnyűvé, tisztává, befogadhatóvá sóhajtani azt. A többiek biztatták, a kislány egyre lassult, fáradt, kedvetlenedett, látszott, túlságosan súlyos neki az emberek által mozgalmassá, zavarodottá, békétlenné nyüzsgött levegő.

Megállt, nem csupán arca, de még a testtartása is komorrá vált, körülnézett, egy másodpercig mintha habozott volna, de aztán elszántan hátat fordított a térnek, s határozott lépésekkel megindult az ellenkező irányba. Egyedül. Fel a hosszú lépcsősoron, megmászva az ősi sziklából készült kerítést, aminek a peremére ülve, lábat lógatva, tekintetét az égre emelte. Pillanat… váltás. És együtt úszott már a lemenő naptól színesedő felhőkkel, vagy épp rájuk hasalva hajókázott kicsit velük, az alatta morajló emberekből már semmit nem észlelt, néhány barát – észlelve távozását, követve őt –, mellé telepedett, már együtt ültek, láblógatva, hajókázva, úszva, nyugodva… csend volt, simogató, távoli világokból visszaringató, virágillatú, sós párában kiteljesedő csend, a kislány teljes létezése mosolyban ragyogott, érezte: megérkezett. Vissza. Belemerülve tökéletesen önazonos valódiságába. Hazatalált.

Hazataláltam…


Részlet a ‘PILLANATPERCEK’ című könyvből -> https://totheszter.info/konyv/

(“hazataláláshoz” javaslom még az ‘OM meditációt’ -> ‘Frekvenciák’ menüpont)

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.