Férfipárti vagyok…?

Tegnap egy ismerősöm (nő), aki rendszeresen olvassa az írásaimat, azt mondta, ő úgy érzi, férfipárti vagyok. Én pedig elmondtam neki, hogy nem. Én „rendpárti” vagyok.

A férfiak és a párkapcsolatok meghatározó szerepet töltenek be az életemben. Két öcsémmel nőttem fel, három fiam született, ott vannak még azok a férfiak, akikkel hosszabb-rövidebb ideig együtt gyalogolhattam utamon (köszönöm), és igen, még a két kuttyunk, Rozsdás és Sherlock is „férfi”.

Mivel sok-sok éve azzal foglalkozom, amivel, ezért egy ideje már pontosan tudom, miért is kaptam amolyan „extra” dózisban magam köré a férfi minőséget: a nőiség lényegét érthettem meg azáltal, hogy egyre jobban kiismerhettem, megismerhettem a férfiak működését. Nem csupán saját női fázisaimat, fejlődésemet megélve, kibontakoztatva, hanem azzal a mélyben húzódó életfeladattal, hogy mindazt, amit megtapasztaltam, mindazt, amit megértettem, továbbadjam.

Miért?

Meggyőződésem, hitem, hogy felborult világunk csakis úgy rendeződhet, ha bent, kicsiben veselkedünk neki a rendrakásnak. Hiszen mindig először bent jelenik meg a változás, amit aztán lekövethet a kint. Sokat írok (https://totheszter.info/konyv/), beszélek erről.

A Nő a bentet jelenti.

A Nő a lágyságot, finomságot, simaságot, békességet jelenti.

A Nő a mélységet, érzelmet, csendet jelenti.

A Nő a Születést jelenti.

Nagy hát a Nő felelőssége, s én például odavagyok azért, hogy NNNNő vagyok – így, fokozatosan egyre nagyobb betűvel -, s hogy ekkora szerepem lehet a változásban.

Felborult a rend a szerepeket illetően, azt gondolom, épp a feminizmus mozgalmának elindításával (fontos volt a mozgalom megindítása, nagyon, tarthatatlan volt az addigi helyzet, ám a jogok rendeződése közben – amolyan mellékszálon – borultak a szerepek, működési területek). Elveszítettük női lényegünket, lágyságunkat, kemény férfivá erősítettük magunkat, amiből óhatatlanul az következett (mivel a nőtől indul minden változás), hogy ennek hatására a férfiak gyengülni kezdtek, női szerepeket vettek át, s ez mind a nőknél, mind a férfiaknál folyamatosan jelenlévő belső feszültséget okoz, boldogtalanságot, hiszen, ha nem vagyok a helyemen, nem azt élem, aki valójában, tisztán, igazan vagyok, hanem egyfajta szereptévesztésben próbálok így-úgy jelen lenni a hétköznapokban, akkor bennem elégedetlenség, kielégületlenség, hiányérzet, káosz van. S ha a nőben ez van, akkor a férfi sem tudja másképpen megélni önmagát.

Igen, elsősorban vállalni kell nőként a felelősséget a felborultságért, az elcsúszott szerepek sokasodásáért, s az ennek mentén kialakult rendetlenségért. Csak akkor indulhat változás, ha ezt belátjuk, s felfogjuk a Nőiség fontosságát a belső, családi rend, és az ebből válaszként majd kívül megjelenő nagy rendet illetően.

És igen, értem, miért érezheti ismerősöm férfipártinak az írásaimat. Merthogy folyamatosan a nőket „csesztetem”, szeretettel, kedvesen, néha keményebben, kevésbé kedvesen, saját tapasztalatokat átadva, hogy ne másra mutogatva, felelősséget hárítva, ne áldozati pozícióban ücsörögve siránkozva, háborogva, amolyan férfi-nő részlegességekben élve haladjanak az úton, hanem egyre inkább kiteljesedve nőként, egyre stabilabb belső támaszként a világ számára, igazán élvezni tudják a csodáját a Női létnek, amire aztán a Férfiak saját csodájukkal, férfiasságukkal reagálhatnak, így emelve könnyed, égbe tartó táncban, oda-visszaáramlásban egymást, szeretetben, egymásra figyelésben, rendezettségben, lélek-szabadságban. (Ha én, nőként jól vagyok, akkor a férfi is jól van, amitől én, nőként jól vagyok… :) )

Szeretem, hogy nő vagyok. Hogy a sok bukdácsolás által lényeget értve majd élve, tényleg NNNNő lehetek. S hogy mindezt, most is, továbbadhatom, a rendért.

A Teljességért.

:)


Könyvek -> https://totheszter.info/konyv/

(ha mélyebben szeretnél foglalkozni a témával, ajánlom a ‘Kapcsolataink’ műhelyt -> https://valaszthatovalosagok.info/kapcsolataink/)

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.