Indulás kifelé

Tegnap ezt a pár sort a facebook oldalra írtam, itt most picit hosszabban is, mert fontosnak érzem:

Január közepe van, hideg, kissé szürke még a világ, és mégis… egyértelműen érezhető a bentről kintre váltásra finoman buzdító változás. Mutatott irány a külvilág, kapcsolódás, emberekkel, természettel. Elhagyva a zsibbadt, magányos befelé fordulást, önboncolgatást, lelkizést, punnyadást. Mozgás van. Kifelé. :)

Hajlamosak vagyunk a téli időszakban picit megfeledkezni a testről. Kevesebbet mozgunk, mert hát, kinek van kedve, mondjuk, sétálni ilyen hidegben, és amúgy is, még az okosabb állatok is szundi üzemmódba kapcsolnak ezekben a hónapokban. A mínusz fokoknak köszönhetően viszont ösztönösen többet, zsírosabbat eszünk, illetve, a szomorító szürkeséget megpróbáljuk édességgel ellensúlyozni.

Nem az a gond mindezzel, hogy esetleg felszedhetünk néhány kilót, hanem, hogy beindul egy örvényszerű körforgás, amiben egyre mélyebbre és mélyebbre kerülhetünk. Önértékelés ügyileg. Vagyis, egyre bizonytalanabbá válhatunk önmagunkat illetőleg, egyre elégedetlenebbé.

Mi a megoldás?

Ki a barlangból.

Tudatosan a testre összpontosítva, kifelé indulva.

Kezdve akár egy étrend változtatással, vitaminokkal, reggelt indító, pár perces porcika átmozgatással, kényeztető habfürdővel, masszázzsal, hétvégi kirándulással, autózás, tömegközlekedés helyett egy szakaszon gyalogra váltással, munka utáni, fejet kiszellőztető sétával, stb. A lényeg, hogy úgy tekintsünk a testre, mint valami extra különlegességre, és így folyamatosan megajándékozzuk figyelmünkkel, figyelmességünkkel.

Miért fontos ez?

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni a hármas egységünkről, miszerint egyenlő figyelmet volna jó szentelni szellemünknek, lelkünknek, testünknek, s ebben a téli időszakban rendszerint a test az, ami kissé háttérbe szorul. Hiszen ezekben a hónapokban hangsúlyosabbá válnak lelkünk kérdései, befelé fókuszálunk, megérteni akarunk, fejtegetünk, boncolgatunk, atomokra szedünk (főleg magunkat), és ez teljesen rendben is van, hiszen időszerű és fontos a haladáshoz, azonban könnyedén beleragadhatunk. Megtörténhet, hogy nem vesszük észre a már jelenlévő új igényt: irány kifelé. Pedig, jelez ám a test is, csak meg kell hallani szavát. :)

A testre fókuszálással pengébben működik aztán a szellem, derűsebbé, magabiztosabbá válik a lélek, jöhetnek a kapcsolódások, már szinte maguktól.

A test: anyag. Vagyis a kint. Az ahogy bent, úgy kint visszafelé is érvényesül. Ha rendbe tesszük a kintet, rendeződik a bent, anélkül, hogy különösebb energiát fordítanánk rá. (Hasonlóan a rendrakáshoz, takarításhoz, írtam már erről itt: https://totheszter.info/2016/01/30/eletterunk-rezgese/ )

A test ideje van most.

Adjuk meg neki, amit csak kíván, legyen hát a fókuszunkban ezekben a hetekben. Akár frekvenciák használatával: https://totheszter.info/2016/11/28/fontos-a-testunk-285-hz/

Mozgás van. Kifelé. Kapcsolódás.

A változásért. A boldogságért.

:)

 

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.