Tisztánlátás – 741 hz

 


INTUÍCIÓ – 741hz

Az intuíció felébresztése, működtetése, tisztánlátás (harmadik szem csakra):


 

A 741 hz a tisztánlátás frekvenciája. Hát akkor, lássunk tisztán benne és általa.

Tudom, tudom, hogy mindennél jobban vágysz arra, hogy mielőbb megtanulhasd, hogy lehetsz képes egy picit többet, másképpen látni, érzékelni a világból, emberekből, mint úgy általában szokás. És, ígérem, fogok erről is beszélni, de most maradjunk még itt, a földön, s nézzünk meg a tisztánlátást hétköznapi értelemben.

Merthogy ez a rezgésszint tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy helyzeteket, embereket, feladatokat, de legfontosabb, hogy önmagunkat igazán tisztán tudjuk látni.

Érteni valamit = valóságát látni = Tudni

Látni, de nem a szemünkkel felfogva, mint képet, hanem valóságosan. Mikor látok igazán egy embert? Ha túlnézek az alakján, a testén, a nevén, s egyéb adatain, s meglátom, hogy ő egy sors, egy út, amit ő a saját választása, döntései mentén így vagy úgy él, egy lélek, egyéni feladatokkal, lehetőségekkel. És igen, különbözhet az értékrendje az enyémtől, furcsák lehetnek a reakciói, megoldásai számomra, akár elfogadhatatlannak is érezhetem. De. Teljesen egyedi, megismételhetetlen, különleges, maga a megtestesült csoda. Élet. Ő is.

Gyakori, például, hogy kritizáljuk, bíráljuk, megítéljük, elfogadhatatlannak tartjuk a szüleinket. Okoljuk őket saját szerencsétlenkedéseinkért, válságainkért, esetleges boldogtalanságunkért. Ha azt hallom, hogy ‘az anyám ilyen vagy olyan…’, én azt mondom: ‘Vedd le róla azt a szót, hogy ANYA. Mit látsz? Kit látsz? Nézd meg jól. – ‘Csak’ egy ember, egy nő a sok közül. Egy sors, egy út, teljesen tökéletesen emberi, a múltjával, amiről azt sem tudod, mi mindent tartalmazott (amúgy közöd sincs hozzá), egy élet, örömökkel, csalódásokkal, bánatokkal, nehézségekkel, haladással, megtorpanással, ügyességgel, bukdácsolással, néha fent, néha lent, néha jól csinálva, néha elcseszve dolgokat… ember. Csak lásd meg. Valóságát. Nézd… pont olyan, mint te vagy én.’

Ott lent, mélyben, a változatos, változékony, színes felszín alatt mind Egy vagyunk.

Ha ezt most megérted azáltal, hogy másképpen nézel édesanyádra, tisztán látni akarod őt, semmi mást nem tudsz érezni felé, mint túlcsorduló szeretet és hálát a saját létezésedért.

Tisztán látni: ítélkezés mentesen, minősítés nélkül tekintve csupasz valójára.

Gyakorlat:

Ezen a frekvencián rezegve, vedd sorra életed fontos szereplőit, nézz rájuk a fentiek szerint. Nem azt figyelve, hogy milyen ő, hanem tedd fel a kérdést magadnak ránézve – most először úgy igazán, gyermeki kíváncsisággal átitatódva:

Ki Ő?

Ezután így tekints önmagadra. Kívülről magadra nézve, mintha ott állnál magaddal szemben… tedd fel a kérdést:

Ki vagyok Én?

Felejtsd azt a kérdést, hogy milyen. Ugyanis, amikor valakit minősítünk, bírálunk, megítélünk, véleményt mondunk róla, az csupán önmagunkról szól, soha nem a másik emberről. Arról szól, hogy mi milyennek látunk valakit.

Ha ezt már magadévá tetted, akkor jöhet az eredmény, ami már szinte magától következik: nem fog tudni hatni rád a külvilág hangja. Mert már pontosan tudod, hogy ha téged minősítenek, az cseppet sem rólad szól, hanem őróla.

Amennyiben mégis úgy érzed, hatott rád, megérintett, rosszul esett, fájt, akkor tudd, azokkal a területeiddel, amikről beszélt, neked van bizonytalanságod. Én hálás vagyok az ilyen helyzetekben a másik ember ‘bántó’ szavaiért. Segítségével ugyanis ismét eggyel közelebb kerülhetek önmagam megismeréséhez, és ezzel önmagam megszeretéséhez.

Vannak olyan helyzetek, amikor abszolút egyértelműen biztosak vagyunk magunkban. Ilyenkor bármit is mond valaki, nem tud hatni ránk. Bármilyen sértő szavakat is használ, nem fogunk megsérülni általuk. Mondok egy példát:

Vékony, izmos testalkatú vagyok. Három gyerek után is lapos a hasam, kicsit kilátszik a medence csontom is, és bár mérlegem nincs, fogalmam sincs, hány kiló vagyok, de sok-sok éve ugyanazt a méretet hordom, szóval, a lényeg, hogy teljesen biztos vagyok abban, hogy nem vagyok kövér. Tegyük fel, érkezik valaki, aki rám néz, fitymálóan elhúzza a száját, s azt mondja: ‘úristen, de dagadt vagy!’

Szerinted, erre én azt fogom gondolni, hogy ‘hú, lehet, hogy tényleg dagadt vagyok, le kéne fogynom?’ Vagy inkább azt, hogy ‘ennek az embernek valami nagy baj a szemével…’. Nyilván a másodikat. Hiszen tökéletesen biztos vagyok abban, hogy vékony vagyok.

Vagy: Barna szemem van. Látom. Tudom. Papírom is van róla. Erre jön valaki, aki azt mondja: hű, de vakítóan kék szemed van!’ Szerinted, el fogok bizonytalanodni akár egy pillanatra is szemem színét illetően? Tud rám bármilyen módon hatni az, amit és ahogyan ő mondott?

Vagyis:

Csak abban tud valaki elbizonytalanítani, amit magam sem látok tisztán, amivel kapcsolatban kétségeim vannak.

És remek, ha lehetőségem van az ilyen helyzetek által felismerni, tisztán látni a kétségeimet, mert így módom adódhat a bennem lévő rendetlenség rendezésére.

Tisztánlátás = Tudatosság a jelen pillanatban.

Ez a következő pár sor akár a napi mantrád is lehet, érdemes 28 napon át hangosan kimondani napi egyszer, mondjuk közvetlenül ébredés után, aztán figyelni a világodat, ami ennek nyomán tisztán feltárja magát:

Teljes figyelemmel, nyitottsággal, éberséggel vagyok benne a pillanatomban. Vagyis tudatosan élem meg az érzéseimet, az éppen érkező ilyen-olyan kihívásokat, eseményeket, történéseket. Semmit nem akarok elkerülni, akaratommal befolyásolni, alakítani, megváltoztatni, átírni, viszont mindannak, ami épp meghatározza egy-egy pillanatomat, órámat, napomat, tökéletesen a tudatában vagyok. Vagyis rálátok, tisztán, igazan… így itt és most felfedheti magát előttem a valóságom. Megélem azt. Ennek köszönhetően pedig módomban áll a pillanatból valóságosan cselekedni, hiszen így tudatosan megélt, egyértelmű valóságomból teszem ezt.

(részlet az ‘Élet a Szeretet frekvenciáján’ című, készülő könyvemből)

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.