jólvan :-)

“A boldogsághoz nem vezet út.
Az út maga a boldogság.” (Buddha)

Szeretem, hogy rengetegsok évet élhettem már meg, és így jókora ilyen-olyan múltra tehettem szert. Rengetegsok életévem rengetsok tapasztalatát visszafigyelve, átböngészve és megértve, én már egészen könnyedén tudom hinni, fogadni és élni, hogy amim és ahogy volt és van, az nekem pont a tökéletes teljesség. :-)

Annak mély megértése, hogy jelenünk valósága teljes és hiánytalan pofonegyszerű, amikor
számunkra ‘jó’ minősítéssel értékelhetjük az éppen aktuális helyzetünket, abban megélt pillanatainkat, viszont kíméletlenül nehézzé válik, alkudozásra, elégedetlenkedésre kényszerítő, keservesen meggyötrő sorscsapásnak tűnő, ha ‘rossznak’ ítéljük meg mindazt, ami adódik… Vagyis, a megoldás egyszerű és a mi kezünkben van: bármilyennek is tűnik a jelenkép, tudatosíthatjuk magunkban, hogy az tuti, hogy jó, csak jó lehet, hiszen láthatóan és tapinthatóan épp ez van és pont így, és ha most nem is, visszatekintve – ahogy eddig is számtalanszor – majd biztosan megértjük, miért is volt ez az általunk ‘rossz’-táblával ellátott időszak teljesen és hiánytalanul és tökéletesen értünk való JÓ.

Ráadásul, ha azzal vagyunk elfoglalva, ami nincs (merthogy a ‘rossz’ attól ‘rossz, hogy azt hisszük más kellene helyette, ami meg nincs…), akkor ügyesen lemaradunk mindarról, ami itt, most számunkra egyértelműen érkezik, lehet, van. Jól. :-)

 

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.