EGÉSZségedre!

Jellemzően másoktól várunk megoldást saját, egyéni ‘problémánk’, vagyis feladatunk esetén. Ez parádésan nyomon követhető például a jól megszokott, gyakori gyógyszerfogyasztást tekintve: ‘majd a gyógyszer meggyógyít’… miközben a betegség, a tünet lelkünk jelzőkészüléke, tehát egyéni, saját feladatunk mutatkozik így egyértelműen meg, tehát ‘meggyógyítani’ is csak mi tudjuk magunkat. Magunknak. Magunkért.

Fontos tudni, hogy először mindig a tünet jelenik meg. Méghozzá úgy, hogy semmi konkrét betegség, racionális magyarázat nem áll a hátterében. Biztosan sokatokkal megtörtént az, amit anno, pici fiaimmal megéltem: egyik pillanatról a másikra felszökött a láza, én rohantam vele az orvoshoz, aki semmit(!) nem talált nála. Aztán néhány nap múlva, persze, egyértelműen megmutatódott, mindenki nagy megkönnyebbülésére (hiszen, jobb a tuti trutyi a nemértésnél…), piros torok, ugatós köhögés, némi realizálható gyulladás, stb.

Pedig:

Ha lelkünk jelzésének első fázisában (itt még tünet sincs, csupán egyre feszítőbb, hasonló típusú ‘nemfincsi’ élethelyzetekkel való találkozás) vesszük a fáradtságot, s mögé tekintünk, miérteket vizslatunk és próbálunk megérteni, s ezek nyomán engedjük a változást, akkor nem fog kialakulni a tünet. Így aztán betegség sem.

Miért mondom, hogy ‘engedjük a változást’?

Mert a tünetek, betegségek megjelenése mindig ellenfeszülést, szembeszegülést, alkudozást, mást akarást, hiányra fókuszálást mutat. Mindig. Ha, például, úgy ébredsz, hogy be van dugulva az orrod, tudd, nem az időjárás vagy a lenge öltözéked áll a kialakulás hátterében, hanem a szembeszegülésed lelked valamilyen iránymutatásával. (A tünet maga már konkrétabb iránytű, nagy segítség lehet a tisztánlátáshoz. Az oldalamon is találsz tünet-ok listát, de a legegyszerűbb, ha beírod a keresőbe: ‘nátha lelki okai’, s már kezdheted is az önvizsgálatot, megelőzve mondjuk egy helyes kis arcüreg gyulladás megjelenését.)

Számomra az is szembeszegülés, ha elintézem az egészet egy orrspray-vel. Mert nyilván, használhatjuk, hiszen enyhíti szenvedéseinket, de nem lehet cél az enyhítés maga. Jöhet az orrspray vagy bármi, ami ’tiszticcsa az orrokat is’, de ha nem nézünk mögé, nem figyelünk magára az üzenetre, akkor, bár lehet, hogy a dugulástól átmenetileg megszabadulunk (megszabadulás=ellenszegülés), előbb-utóbb itt vagy ott, így vagy úgy felüti fejét egy másik tünet, kicsit keményebben rikoltozva üzenetét így a lélek, mint a viszonylag sima náthánál.

Szóval, a folyamat leegyszerűsítve:

feszítő, ‘nemfincsi’ – amúgy testi tünetmentes – élethelyzet; ha megengedjük, nincs szembeszegülés, tesszük a dolgunkat benne, teljes tudatában annak, hogy minden (így a ‘nemfincsi’ is) értünk van, akkor hurrá, haladás van; ha ellenkezünk, nemakarunk –> testi tünet érkezik; lehetőség, hogy akkor na most eldönthetjük: mögé nézünk végre, vállalva a felelősséget a kialakulásáért (igen, mi ‘csináltuk’, magunknak) vagy ellenkezni kezdünk: ‘jajezténnemakarom, valaki vegye le rólam a tünetet’ –> újabb lehetőség érkezik a megengedésre, betegség; ha itt sem akarunk befelé indulni –> komolyabb betegség, komolyabb lehetőség, s ha nem élünk vele… akkor kifelé indulás…

(Egy általam gyakran látott/hallott példa a szembeszegülésre: tekintet az ég felé, mormolás: ‘Na jó. Legyen meg a te akaratod.’ – majd jön a gondolati kiegészítés: ‘De úgy, ahogy én akarom. És lehetőleg, lécci, most.’ :-) )

Mi a megoldás?
Bizonyára több is van, én egyet használok rendszeresen:

a megengedést.

Akár – mivel megemelkedett rezgéssel könnyebb a mozdulás – hallgatva a 396 hz frekvenciát ( https://totheszter.info/gyogyito-frekvenciak/gyogyito-frekvenciak-a-teljes-sor/ ), akár anélkül, jó sokszor, hangosan kimondom: ‘megengedem: az van, ami van, vagyok aki vagyok’.

S eközben teljes tudatossággal igyekszem látni és érteni a miérteket. Amik a megengedésben szépen, lazán megmutatkozhatnak.

😊

Írtam az elején, hogy a tünet megjelenése hiányra fókuszálást is mutat, mert

az egészség = EGÉSZség, vagyis hiány nélküliség, teljesség.

A teljesség = tökéletesen hiánytalannak, RENDben lévőnek élem meg az aktuális pillanataimat, bármilyen is az épp.

Szóval, remek lelki iránytű használatot és ‘jó’ teljességet kívánok! Mindannyiunknak.

😊

 

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s