Párkapcsolatok – Pénz

Manapság sok kapcsolatot látok pénz miatt válságba kerülni, borulni. Fontosnak érzem a rendrakást ezen a területen, hiszen a válsághelyzetek – ahogy ez is – a változás, szintlépés lehetőségét kínálják fel, kicsiben, nagyban egyaránt.

Párkapcsolatban nem lehet nő célja a pénz. Sőt, párkapcsolaton kívül sem. Akkor sem, ha épp egyedül neveli gyerekeit, s a ‘lét a tét’. Tudom, erős kijelentés, kényes téma ez a mai, elanyagiasodott világban, de muszáj látni, belátni, hogy a szerepek felfordultságához, s az ezáltal bekövetkezett, majd állandósult külső/belső konfliktusokhoz túlnyomórészt az vezetett, hogy a nők – eleinte ‘jószándékú’ – egyenjogúsodási mozgalma szélsőséges irányokba mozdult el (fontos volt a mozgalom megindítása, nagyon, tarthatatlan volt az addigi helyzet, ám a jogok rendeződése közben – amolyan mellékszálon – borultak a szerepek, működési területek).

Eleinte a nők csupán – belső hiányukból fakadóan – izgalmas kalandra vágytak, és a kifelé indulást választották ehhez megoldásnak. Önmagában már ez az igényük is előidézett egy kezdetleges rumlit. Hiszen, ahogy írtam már erről, a nő dolga bent van, itt olvashatjátok –>> https://totheszter.info/2017/10/27/ferfiparti-vagyok/

Később pedig már nem elégedtek meg a kifelé mozdulás adta lehetőségekkel, hiszen nem lettek boldogabbak tőle, nem érezték jobban magukat, nem lettek elégedettebbek az életükkel, csupán átmeneti enyhülést hozott számukra a dobbantás, aminek helyébe nagyon hamar fáradtság, zavar, keményedés, kielégületlenség lépett… s ebben lehet talán meglelni a magyarázatát is annak, hogy mi okozza a szerepek, s azon túl a világ zavarodottságát, felborultságát.

Nem lettek boldogabbak egyre több és több pénzt keresve, egyre magasabb karriercsúcsokat döntögetve, férfiszakmákat, pozíciókat megkaparintva, hiába kezdtek el férfijátékokat (sportokat) játszani, fizikailag is megerősödni, csupán erőlködéssé, harccá vált idővel, s a lélek egyre fáradt, fárad… hiszen a nő dolga a bent. (Az otthon, lélek, család, a középpont stabilitása, gyerek, étkezés, lágyság, folyékonyság, megérzések, a férfi ‘bentje’… stb.)

Miért is vágytak kifelé mozdulni ebből? Mert nem tudták megélni teljességüket bent, s ezért a ‘kintet’, vagyis a férfit kezdték hibáztatni. Miközben nőként a boldogságunk, kiteljesedésünk lehetősége itt van, bent, idebent, lelkek mélységében.

Azt mondjuk manapság, hogy egyfajta kényszer az, ami ebbe az irányba mozdította a nőket. Hiszen meg kell tudni élni, s ehhez kevés a férfi által keresett pénz. Kicsi mamutot tud csak hazahozni, amiből nem tud jóllakni a család. Ráadásul, sok nő arra kényszerül, hogy egyedül teremtse elő mindazt, ami szükséges a gyerek, gyerekek felneveléséhez.

Csakhogy.

Energetikailag ez úgy működik, hogy ha én erősödöm nőként, azzal gyengítem a férfit. Ha elfoglalom a helyét, akkor ő kiszorul onnan. Hová? Női helyre. Ha én kézbe veszem a kalapácsot, ő kézbe veszi a fakanalat. Hiszen kiegyenlítődés van… ebből keletkezik az egység. Vagyis, automatikus reakciója a férfinak a fakanál.

A pénzzel ugyanez a helyzet. Ha én, nőként, óriásmamutot cipelek haza, ő, férfiként, maximum egy oposszumot fog tudni…!

A férfi aztán így bénának, szükségtelennek érzi magát. A nő túlhajszolt, kemény, ingerült. Egyikük sem saját helyén éli meg pillanatait, egyikük sem saját működése szerint létezik a világban. Ez hová vezet? Váláshoz, szakításhoz, család szétrobbanáshoz. És már ott is vagyunk… ott találjuk magunkat a látszólagos kényszerben arra, hogy nőként egyedül, férfiasan, harcosan… és egyre felborultabban, és egyre zavarodottabban, és egyre boldogtalanabbul nőként, férfiként, s ebből adódóan kint, a világ szintjén.

Nagyon fontos volna kicsiben – otthon – helyreállítani a rendet. Harmónia, nyugalom, szeretet, béke. Hiszen ez külső rendeződéshez vezet. És, mint minden rendeződés, születés, ez is tőlünk, nőktől indulhat. Bentről.

Hogyan?

Nőként először is érdemes befelé indulni. Ha nem érzem jól magam, akkor csakis bent keresni a miértjét. Egy pillanatra sem kifelé, másokat okolva. Miben nem élem meg a nőiségemet? EZ az a kérdés, amit feltehetünk magunknak, emögött rejlik mindaz, ami elégedetlenség érzést hoz, egyfajta kielégületlenséget, a ‘kevés vagyok’ feszítését eredményezi.

A nő akkor érzi jól magát, ha ősi működését élheti, vagyis kiszolgálhat, szívét adhatja, szerethet, kreatívan műalkothat, szépíthet, finomíthat. Minden olyan tevékenység boldoggá teszi, gazdagítja, akár munka az, akár szórakozás, aminek ez az alapja. Dolgozunk, ‘kell’, a mai világban nőként. Viszont, hogy ne rúgjuk fel az alapműködést, amivel a férfit gyengíthetjük, válasszunk olyan munkát, amiben a felsoroltakat gyakorolhatjuk.

A nő dolgozik, ősidők óta, rengeteget. De ne keresse a pénzt. Ahogy ne keressen társat sem. Őt így megtalálni fogják. Társ is. Pénz is.

Nő célja nem lehet a pénz. Nem azt kell néznünk, hogy mennyit kereshetünk egy munkahelyen, hanem, hogy a fentieknek megfelel-e, vagyis boldoggá tesz-e minket a végzett tevékenység. Csakis erre fókuszálva.

Az, hogy nőként nem foglalkozunk a pénzzel, nem jelenti azt, hogy üres marad a zsebünk, s nem lesz mit adnunk a gyereknek. A pénz energia. Ha én szívemet adom, szolgálok, teszem finoman, lágyan, belülről, szívből, nőiesen, akkor ez visszafordul felém, s gazdagít, lélekben, s anyagiakban egyaránt. Sima, mezei energia áramlás… van. Újra kell tudnunk bízni ebben, rábízva magunkat a Rendre.

A pénz a férfi dolga. Neki viszont Dolga. Feladata. Anyag. Kint. Önértékességének meghatározó visszatükröződése. Nagyon fontos számára. Ne akarjuk nőként elvenni tőle, márcsak azért sem, mert nekünk semmi szükségünk rá.
Segítsük a férfit, hogy visszanyerje erejét, visszataláljon önmagához, óriásmamutokat tudjon hazacipelni elégedett mosollyal az arcán, s így újra stabil, erős, biztonságos támaszunk lehessen. Hiszen erre van nőként szükségünk.
Segítsük a ‘hogyanokban’, ha kitalálta az irányát, hiszen megérzéseink, kreativitásunk, az a képességünk, hogy könnyen átlátunk, rálátunk, egyben látunk, épp ezt a célt szolgálja. Bent. Benne. Belülről.

Higgyétek el, érdemes épp a pénz téma mentén másképpen látva megindulni nőként. Abbahagyva a harcot, a ‘megmutatomhogyénistudomokat’, a ‘vagyokénisolyankeménységet’. Mert NEM. Nem vagyunk. És hál’ istennek éppen ezért nem is kell annak lennünk. Csak egyszerűen nőnek, annak minden működési csodájával együtt, folyva, lágyságban, harmóniában, szeretetben. Ez hozza – kizárólag ez – külső/belső megelégedettségünket, gazdagságunkat, bőségünket.

Nőnek nincs dolga a pénzzel.
Dejó! …felszabadulás.
Boldogság.

😊


könyvek ->> https://totheszter.info/konyv/

 

 

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.