Menj mélyre!

Menj mélyre!
Kizárólag ott lehet kapcsolódni, megismerni, látni, érteni, elfogadni, szeretni.

Manapság olyan mértékű felszínesség jellemzi életünket, működésünket, amiben egyszerűen képtelenség valóságként létezni, valóságot befogadni, csupán csusszanunk egyik felszínről át a másikra, s azt hisszük, dejó, haladunk, mi is, s az idő is, miközben szépen elsikkad a lényeg: megélni mindazt, amik vagyunk. Ott, a mélyben. Stabilan, kristálytisztán ragyogva, abszolút egyértelműségben.

Menj mélyre!

Annak ellenére is, hogy a világból, kívülről felszínesség, és ennek erősítése, támogatottsága zúdul a nyakunkba pillanatról pillanatra. Imitált rohanás, robogás sodorhat így magával minket, úgy érezhetjük, e felgyorsult tempó követésére kényszerülünk, mert ha nem tesszük simán elbukunk, elveszünk. Pedig, nem!
Épp a megállás, félreállás, a hömpölygő áradat magunk mellett elengedése az, amiben megmaradhatunk. Embernek. Mélynek. Kapcsolódva. Látva. Megismerni, érteni akarva. Szeretve.

Menj mélyre!

Próbáld ki például a megélt napjainkat mára szinte teljesen meghatározó facebook oldalakon. Nem kiszállni kell belőle, hiszen jelen világunk része ez is, hanem picikét másképpen használni. Ne elégedj meg azzal, hogy címszavakat, egyre rövidebb, pár soros gondolatokat (nem lehet hosszabb, mert ugyebár, akkor a kutya se nyitja meg, kinek van ideje, mondjuk, egy novellát végigolvasni…), az ismerősök által megosztott képeket csak úgy nagyjából ‘beszkenneled’. A regetegsok beáramló információ helyett érdemes a mélységet választani.

Például, elidőzni egy kép felett, megnyitva nagyban… vajon, miért oszthatta meg a tulajdonosa, mit gondolhatott, érezhetett, élhetett meg akkor, ott, miféle élményét szeretné átadni, továbbítani? Ki ő? Mi ő? (végre jól elfelejtve a kérdést: ‘milyen ő?’…)

Vagy megnyitni egy cikket. (Én, személy szerint azon kaptam magam, hogy a cikkek előtti egy-két sor alapján határozom meg a tartalmat, majd az általam így leképzett ‘evidenciát’ jól lementem, sőt, baromi tájékozottnak vélem magam…)

Tökéletesen rendben van a facebook, meghagyhatjuk létjogosultságát világunkban, nem kell megszabadulni akarni tőle. Amennyiben az itt található információk mélységeibe tudjuk endegni magunkat. Sőt, azon is túl… így igazán benne létezve az Életben. Újra.

Kapcsolódhatunk.

Tudhatunk egymásról, kommunikálhatunk egymással. Láthatjuk, megismerhetjük, elfogadhatjuk, érthetjük egymást. Figyelhetünk egymásra. Szerethetünk. Mélyen, valóságosan. Lelassulva. Csendben is. Magánéletünkben is. Gyerekünkkel. Szüleinkkel. Barátainkkal. Társunkkal. Mélységekben. Középpont-kapcsolódásokban. Újra.

Menj mélyre… hogy élj!

 

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.