A varázslatos bokszzsák

Akkor fájhat a fejünk, főleg migrénesen, amikor túl sokat agyalunk. A szív dolgát fejben akarjuk megoldani. Megérteni akarjuk gőzerővel mindazt, ami érzés-vezérelt. Egyszerűen fejközpontúvá tesszük a működésünket, s valamiért ‘úgy maradunk’. Viszont így a félreirányított energia egyre gyűlik, feszít, szabadulni kíván… szinte szétrobbantja a fejünket.

Nyilván, sok módszer létezik, ami ilyenkor enyhítheti a fájdalmas kínlódásunkat, és persze, itt nem a gyógyszerekre gondolok elsősorban. Lazulás, légzés, meditációs gyakorlatok, a frekvenciák közül például a 396hz… és van egy roppant gyors és hatékony, viccesen hangzó, de szerintem a legtutibb megoldás: a bokszzsák.

Miért?

Az energia legegyszerűbben a kézen keresztül adható-fogadható. Amikor öklünkkel a bokszzsákba csapunk, kézfejünk megáll, a fölös, túlfeszítő energia pedig tovalibben. Fejből a zsákba.
Nem az ütés nagysága számít, hanem az, hogy rövid idő alatt – kb. 3-5 perc – minél nagyobb ütésszámot érjünk el. Vagyis, gyors ‘sorozás’. 😀

Azok számára, akik túl sokat agyalnak a szív dolgain, illetve azoknak, akik zárt környezetben, fejet használni kényszerülő munkát végeznek, ajánlott napi rendszerességgel ismételni, mintegy esti levezetéseként a napi agyalás okozta feszültségnek.

Nem mellesleg, de mellékhatásképpen, remek, jóformájú karizmokat kaphatunk. 😊

Ez az egyszerű sporteszköz gigasegítség lehet ‘hiszti korba’ lépő gyerekek számára is.

Ugyanis náluk az történik, hogy a rengeteg, külvilágból érkező információ, inger, hatás számukra egy idő után ‘túl sok(k)á’, feldolgozhatatlanná válik, túlfeszülnek általa, és mivel még nem rendelkeznek olyan kommunikációs rendszerrel, amivel könnyítve magukon ki tudnák adni a fölōsleget, ezért, egyszercsak robbanás keletkezik, kitör a vulkán, hiszti formájában.

Érdemes kipróbálni, hogy azokon a napokon, amik a szokásostól eltérnek valamilyen program miatt (szülinapi buli, utazás, uszodás délután, új játszótér kipróbálása, egy nap a nagyival… 😀, stb.), vagy a nagyobb, látványosabb testi-szellemi változások napjaiba beiktattok pár perces, közös bokszzsákolást. Ez akár verseny is lehet: ki tud egy perc alatt többször a zsákba püfölni.

Varázslatos eredményt hoz ez a játék már első alkalommal: ezúttal elmarad a hiszti.
😀

Gyerekeknek azt a helyes, felfújhatós, keljfeljancsi-fajtát javaslom, Decathlonban szoktam látni. Felnőtteknek a nagy, lógatós zsákot, de ha nincs, szuper jól helyettesíthetjük két darab, jókora gombóccá formált paplannal is.

És végül:

Hagyjuk a szív dolgát a szívre!

😍

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.