Kristály és meditáció – 3. achát

Rezgés és meditáció.
Tudatosság. Jelenlét.
ÉLET.

A kristályok, kövek nem csupán rezgésükkel járulnak hozzá fizikai jóllétünkhöz, hanem lelkünk aktuális pillanatait is segítenek tisztábban látni, s ha figyelmesek vagyunk, meghallhatjuk, mit is súgnak nekünk, így fordítva és mozdítva minket az épp nekünk szánt irányunkba.

Kezünkben tartva a követ, testi érzeteinket észrevéve, tudatosítva és követve, így a jelen pillanatban létezve -> rezgésemelkedés -> kristály -> meditáció.
:)

( https://totheszter.wordpress.com/meditacio-4/ )

3. ACHÁT

Földelő kő – érzelmi, fizikai és szellemi egyensúlyt teremt.

Enyhülést ad és nyugtat. Lassan, de hatékonyan hat.
Az achát finoman elősegíti önmagunk elfogadását, ezáltal erősítve önbizalmunkat. Hatékony, ha önelemzésre szánjuk magunkat. Fejleszti a figyelemösszpontosítást, így hasznos szellemi tevékenység esetén.
Csillapítja az elfojtott haragot, oldja a belső feszültséget, és segít, hogy a biztonságot önmagunkon belül találjuk meg.
Spirituális szempontból fokozza az élet rendkívüliségének a tudatát, erősíti a kötődést a kollektív tudathoz.
Stabilizálja az aurát, érzelmi és fizikai szinten tisztít. A szívre helyezve oldja az érzelmi rendellenességeket, melyek gátolják a szeretet elfogadását. A hasra téve serkenti az emésztést. Tisztítja a nyirokrendszert és a hasnyálmirigyet, gyógyítja a szemet.

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Skorpió

Mit mesél neked az achát?

Amennyiben kezedben tartva a követ úgy érzed, ragyogni, töltődni kezdesz általa, szívcsakra tájékon melegség ébred, kellemesen bizsereg a bőröd:

Szellemi, lelki, fizikai egyensúlyt mutat. Biztos alap, nyugalom jellemez. Tisztában vagy saját értékeiddel, elfogadtad önmagadat olyannak, amilyen vagy.

Azt éled, aki/ami vagy.

Jó a koncetrációs képességed, könnyedén megleled a választ önmagadban a kérdéseidre. Ha meditációd közben ezt a követ vizualizálod, meggyorsítod, megkönnyíted a tiszta válaszok érkezését.

Önállóság, stabilitás, kiegyensúlyozottság, szabadság az utad.

***

Amennyiben először feszültséget, vibrálást, idegességet érzel az achátot kezedbe véve és kezedben tartva (ami, persze, folyamatosan enyhül majd és jóérzéssé alakul, lsd. feljebb, írás eleje), a kristály üzenete:

Megfagyaszt, megköt a helyzet, amiben vagy, fogva tart.
Bizonytalanságot, összezavarodottságot, a valóságtól való elrugaszkodást mutatja.

Felborult a lelki, szellemi egyensúly.

Ez maga után vonhatja a fizikai stabilitás borulását is – hajlam a betegségekre ebben az időszakban. Ez elkerülhető, ha feltárod a probléma hátterét – ebben az esetben meg kell nézni, mely’ életterületen hiányzik a tisztánlátás, a helyzet elfogadása, a megbocsájtás. Miért, hol van jelen a Harag, aminek elfojtása feszültséget, emésztési problémákat okoz?

Mit tehetsz?

Letértél Utadról, de jelen problémád feltárásával, megoldásával könnyedén visszatalálhatsz rá.

Először is fogadd el jelen helyzetedet, még akkor is, ha nem kielégítő számodra.
Ne minősítsd, ne ítéld meg, ne bíráld. Olyan amilyen, de fontos megérteni, hogy téged szolgál. Tudd pontosan, hogy előrevisz önmagad megismerésében.

Meditációd közben vizualizáld ezt a követ, s vedd sorra azokat a kérdéseket, amikre válaszokat keresel. Engedd el a problémádhoz kapcsolódó feszültségedet, hogy a válaszok megérkezhessenek. Ne legyenek elvárásaid, bízz megérzéseidben, s tudd, hogy a megoldásokat most önmagadtól várhatod, és magadban ezeket meg is találhatod.

Képzeld el, ahogy a kő energiája feltölt önbizalommal, nyugalommal, hittel önmagaddal kapcsolatban, miközben kimossa belőled a zavarodottságot, nyugtalanságot, önbizalomhiányt, feszültséget, haragot.

Szánj időt arra, hogy meditálsz az alábbi sorokon:

Amikor haragszol valakire – Önmagadra haragszol.
Amikor elfojtod a haragodat – nem akarod tisztán látni Önmagadat.
Az egyensúly az életedben belülről bontakozik, emelkedik felszínre, s így jelenik meg kívül, a világodban is, pontosan tükrözve mélyedet.
Nyugalmad Önmagad megértéséből és elfogadásából fakad.

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.