Kristály és meditáció – 2. akvamarin

Rezgés és meditáció.
Tudatosság. Jelenlét.
ÉLET.

A kristályok, kövek nem csupán rezgésükkel járulnak hozzá fizikai jóllétünkhöz, hanem lelkünk aktuális pillanatait is segítenek tisztábban látni, s ha figyelmesek vagyunk, meghallhatjuk, mit is súgnak nekünk, így fordítva és mozdítva minket az épp nekünk szánt irányunkba.

Kezünkben tartva a követ, testi érzeteinket észrevéve, tudatosítva és követve, így a jelen pillanatban létezve -> rezgésemelkedés -> kristály -> meditáció.
:)

( https://totheszter.wordpress.com/meditacio-4/ )

2. AKVAMARIN

 

Az AKVAMARIN a kommunikáció, széles látókör és az előrelátás köve. Fejleszti a kitartást, az önfegyelmet, mégis könnyedséget, oldottságot hoz. A tévedések tisztázására, az elintézetlen ügyek befejezésére ösztönöz.

Enyhít az allergián, a szénanáthán, a szem, a légutak, a pajzsmirigy, valamint a húgyhólyag panaszain.

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Szűz, Mérleg, Skorpió, Halak, Vízöntő

A torokcsakra köve.

***

Mit mesél neked az akvamarin?

Amennyiben kezedben tartva a követ úgy érzed, ragyogni, töltődni kezdesz általa, szívcsakra tájékon melegség ébred, kellemesen bizsereg a bőröd:

Tiszta kommunikációt mutat a kő, illetve annak lehetőségét, hogy módod van most egy beszélgetéssel a konfliktus helyreállítására. Készen állsz rá, hogy kimondd mindazt, amit eddig nem tudtál, és figyelmesen meghallgasd a másikat.

Ha szeretnéd, hogy szavaid pontosan átadják a másiknak mindazt, amit neked jelentenek, tiszta megértést hozzanak számotokra, ha azt szeretnéd, hogy ne bántsd meg a másikat miközben tudomására hozod őszíntén mindazt, mi benned zajlik, akkor a beszélgetésre vigyél magaddal Akvamarint, vagy a bizonytalanabb pillanataidban vizualizáld ezt a követ.

Nagy segítségedre lesz abban, hogy könnyed, finom, lényegre törő, letisztázó legyen kommunkációtok.

***

Amennyiben először feszültséget, vibrálást, idegességet érzel az akvamarint kezedbe véve és kezedben tartva (ami, persze, folyamatosan enyhül majd és jóérzéssé alakul, lsd. feljebb), a kristály üzenete:

Ez nem a megfelelő pillanat a konfliktusod szóban történő megoldására. Most képtelen vagy arra, hogy összerendezd gondolataidat, érzéseidet, s ezeket a másik tudomására hozd. Még te magad sem látod tisztán önmagadat, hogyan is tudnád akkor ‘elmagyarázni’ a másiknak.

Ha most mégis a kommunikációt választod egy konfliktus megoldására, készülj fel, csak még rosszabb lesz a helyzet – megbántod, megsérted a másik felet, még mélyebb lesz a baj, még nagyobb lesz a káosz.

Mit tehetsz?

Először Önmagad számára tedd érthetővé a helyzetet. Tudd pontosan, mi lapul a konfliktus mélyén. Nézd meg azt is, mi van a másik oldalon.

Meditáció közben tegyél Akvamarint a torokcsakrádra, ha nincs ilyen köved, képzeld el, hogy ott van. Érezd, ahogy a belőle áradó energia megtisztítja kommunikácós központodat, feloldja a blokkokat, könnyen átjárhatóvá teszi, hogy a nyugodt áramlás beindulhasson.

Szánj időt arra, hogy meditálsz az alábbi sorokon:

Képzeld el, ültök egymással szemben. Közétek egy nagy gömb van belógatva. A te oldalad fehérre, az ő oldala feketére van festve. Te azt mondod: ‘De gyönyörű fehér ez a gömb!’ Erre ő: ‘Neked elment az eszed, nem látod, hogy ez fekete?!’ És ezzel kezdetét veszi az egyre durvuló vita. Pedig csupán annyit kellett volna tenned (és a másiknak is), hogy felállsz, átmész az ő oldalára, s megnézed onnan milyen is ez a gömb.

Kristály és meditáció – 2. akvamarin” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Pálné Pokorni

    Kedves Eszter! Nagyon örülök a kristályokról szóló írásaidnak, nagyon tetszenek. Az a kérdésem, hogy magamnak Word dokumentumba átmásolhatom-e ezeket az írásokat, hogy egy helyen legyenek. Engedélyed nélkül ezt nem akarom tenni, mert tiszteletben tartom a munkádat. Hálás köszönet és további szeretetteljes szép napokat kívánok: Erzsébet. [?] [?]

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.