Kristály és meditáció: 1. ametiszt

Új, folyamatosan bővülő, ‘Meditáció’ menüpontra leltek tegnap óta az oldalon. Fontosnak tartom, hiszen a meditáció is automatikusan megemelkedett rezgésszintet segít elő. Ahogy a kristályok, kövek is, amiknek a leírását mától e menüpont alatt is megtalálhatjátok majd.

(Ametiszttel, a tisztánlátás kövével kezdem a kristályok sorát, ha már meditáció… :) )

Rezgés és meditáció.
Tudatosság. Jelenlét.
ÉLET.

A kristályok, kövek nem csupán rezgésükkel járulnak hozzá fizikai jóllétünkhöz, hanem lelkünk aktuális pillanatait is segítenek tisztábban látni, s ha figyelmesek vagyunk, meghallhatjuk, mit is súgnak nekünk, így fordítva és mozdítva minket az épp nekünk szánt irányunkba.

Kezünkben tartva a követ, testi érzeteinket észrevéve, tudatosítva és követve, így a jelen pillanatban létezve -> rezgésemelkedés -> kristály -> meditáció.
:)

1. AMETISZT

Ametiszt az éberség, az igazságosság és a belső béke köve. Növeli az akaraterőt, segít úrrá lenni a gyászon és a veszteségeken, támogatja a tudatosságot, az ítélőképesség, a konstruktív gondolkodás és az összpontosítás fejlődését. Jót tesz a bőrnek, eloszlatja a duzzanatokat, zúzódásokat, enyhíti a feszültséget és a fájdalmakat, csökkenti a magas vérnyomást.
A Világos és Ibolyaszín-fehér Ametiszt a józanság, tisztaság, nyugalom és összeszedettség köve. Tartós fáradtság esetén pihentető hatású, nyugodtabbá teszi az alvást, megszabadít a letargiát okozó bánattól, segít elhagyni a ragaszkodást és a függőségeket. Megszünteti a fejfájást, jó a tüdőre, bőrre és az idegekre.
Csillagjegy: Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Halak, Vízöntő

***

Mit mesél neked az ametiszt?

Amennyiben kezedben tartva a követ úgy érzed, ragyogni, töltődni kezdesz általa, szívcsakra tájékon melegség ébred, kellemesen bizsereg a bőröd:

Tökéletes összhangban vagy Önmagaddal – tisztán érzékeled intuíciód sugallatait, hagyod, hogy vezessen, irányítson, utat mutasson. Sokkal inkább a megérzéseidre hallgatsz, mint sem elméd hangjaira. A kártya azt mutatja, hogy felvállalod a kapcsolatot magasabb éneddel, könnyedén rábízod magadat.
Tudod, hogy ez most nem az ‘agyalás’ időszaka, legjobb, ha felfekszel folyód áramlatára, s hagyod, hogy az óceánhoz vigyen lágy, megnyugtató ringatásban.
Ha hallgatsz belső hangodra, ha elfogadod tanácsait továbbra is, a jelen helyzeted megoldódik. Ússz tovább az árral…

***

Amennyiben először feszültséget, vibrálást, idegességet érzel az amtisztet kezedbe véve és kezedben tartva (ami, persze, folyamatosan enyhül majd és jóérzéssé alakul, lsd. feljebb), a kristály üzenete:

A fejedben próbálod megoldani a jelen problémát, s nem látod be, hogy a válasz kérdésedre a szívedben lakozik. A rengeteg fölösleges fejmunka fejfájást, migrént okozhat, nem tudsz pihenni, éjszakáról éjszakára alvásproblémák gyötörnek, amitől fáradttá, frusztrálttá válhatsz. Ez pedig növeli a benned lévő feszültséget, nem látod át – hiszen a fejjel most nem is láthatod – a problémád okát, eredetét.
Mélységes szomorúságba merülhetsz, sötéten látva a téged körülvevő világot, letargikus hangulat lehet úrrá rajtad – s ez az érzés valamint a gondolataid kavalkádja gúzsba köt, mozdulni sem bírsz.

Mit tehetsz?

Ne fejből próbáld megoldani, engedj a szíved hangjának, kérésének, mert ha nem így teszel, csak még gyötrőbb kínlódás lesz az eredmény.

Most egyetlen valódi segítséged az Intuíciód – bízz hát a megérzésedben maradéktalanul, engedd neki, hogy vezessen. Ne akarj árral szembe menni, sőt, vele szemben hadban állni, engedd el az erőlködést, az akarást. Feküdj fel az áramlatra, s tudd, hogy odavisz, ahová most érkezned jó.
Dobd el a fejed, legyen középpontod a szíved, abból működj.
Ha mindezt megteszed, a problémád nem köt meg tovább, szabaddá válsz.
Meditációd, alvásod közben használj Ametisztet, helyezd a közvetlen közeledbe.

Szánj időt arra, hogy meditálsz az alábbi sorokon:

A Fej szava összezavar – a Szív hangja letisztulást, megnyugvást hoz.
A Fej gúzsba köt – a Szív felszabadít.
A boldogság is, a bánat is a te döntésed.
A bánatot kisöpri a nevetés – ne feledkezz meg arról, hogy minden napodban legyen nevetés.

:)

Kristály és meditáció: 1. ametiszt” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Pálné Pokorni

    Kedves Eszter! Köszönöm ezt az új menüpontot, nagyon érdekelnek a kristályok és kövek hatásai ránk és Te elég részletesen kifejted. Áldás és szeretet legyen Veled mindennapjaidban. Szeretettel: Erzsébet [?][?]

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.