Gyógyító kövek

Rezgés és meditáció. Tudatosság. Jelenlét.

ÉLET.

A kristályok, kövek nem csupán rezgésükkel járulnak hozzá fizikai jóllétünkhöz, hanem lelkünk aktuális pillanatait is segítenek tisztábban látni, s ha figyelmesek vagyunk, meghallhatjuk, mit is súgnak nekünk, így fordítva és mozdítva minket az épp nekünk szánt irányunkba.

Kezünkben tartva a követ, testi érzeteinket észrevéve, tudatosítva és követve, így a jelen pillanatban létezve -> rezgésemelkedés -> kristály -> meditáció. :)

A piramis rezgésemelő hatását erősítik a kristályok, ásványok, illetve a kristályok, ásványok feltöltését, tisztítását a piramis segíti. Én a piramisban állandó jelleggel hegyikristályt, ametisztet, rózsakvarcot tartok.

 

A kövek és leírásuk:

Achát

achat1

Földelő kő – érzelmi, fizikai és szellemi egyensúlyt teremt. Enyhülést ad és nyugtat. Lassan, de hatékonyan hat.

Az achát finoman elősegíti önmagunk elfogadását, ezáltal erősítve önbizalmunkat. Hatékony, ha önelemzésre szánjuk magunkat. Fejleszti a figyelemösszpontosítást, így hasznos szellemi tevékenység esetén.

Csillapítja az elfojtott haragot, oldja a belső feszültséget, és segít, hogy a biztonságot önmagunkon belül találjuk meg.

Spirituális szempontból fokozza az élet rendkívüliségének a tudatát, erősíti a kötődést a kollektív tudathoz.
Stabilizálja az aurát, érzelmi és fizikai szinten tisztít. A szívre helyezve oldja az érzelmi rendellenességeket, melyek gátolják a szeretet elfogadását. A hasra téve serkenti az emésztést. Tisztítja a nyirokrendszert és a hasnyálmirigyet, gyógyítja a szemet.

A botswanai achát kitűnő kő, ha valaki le akar szokni a dohányzásról, segíti a szervezetben az oxigén felszívódását.

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Skorpió


Ametiszt

ametist1

 

Ametiszt az éberség, az igazságosság, és a belső béke köve. Növeli az akaraterőt, segít úrrá lenni a gyászon és a veszteségeken, támogatja a tudatosságot, az ítélőképesség, a konstruktív gondolkodás, és az összpontosítás fejlődését. Jót tesz a bőrnek, eloszlatja a duzzanatokat, zúzódásokat, enyhíti a feszültséget és a fájdalmakat, csökkenti a magas vérnyomást.
A Világos és Ibolyaszín-fehér Ametiszt a józanság, tisztaság, nyugalom és összeszedettség köve. Tartós fáradtság esetén pihentető hatású, nyugodtabbá teszi az alvást, megszabadít a letargiát okozó bánattól, segít elhagyni a ragaszkodást és a függőségeket. Megszünteti a fejfájást, jó a tüdőre, bőrre és az idegekre.
Csillagjegy: Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Halak, Vízöntő


Akvamarin

aquamarine1

 

Az AKVAMARIN a széles látókör és az előrelátás köve. Fejleszti a kitartást, az önfegyelmet, mégis könnyedséget, oldottságot hoz. A tévedések tisztázására, az elintézetlen ügyek befejezésére ösztönöz.
Enyhít az allergián, a szénanáthán, a szem, a légutak, a pajzsmirigy, valamint a húgyhólyag panaszain.
Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Szűz, Mérleg, Skorpió, Halak, Vízöntő


Aventurin

aventurine

Az Aventurinról azt tartják, hogy vonzza a szerencsét és a gazdagságot.

Nyugalmat és kiegyensúlyozottságot hoz az életünkbe, a bátorságot, ambíciót, céltudatosságot erősíti, gondatlanságot, derűt biztosít számunkra.

Az allergiára és a testsúlycsökkentésre is kiválóan alkalmazható. Enyhülést hoz idegesség, stressz és alvászavarok esetén. Megelőzi a szívinfarktust és az érelmeszesedést, enyhítő hatása van a kiütésekre, gyulladásokra, a leégésre és a napszúrásra.

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Vízöntő


Azurit

azurite1

Az Azurit a felismerés, a tapasztalat köve. Segít felismerni és tisztázni az ellenőrizhetetlenül átvett elképzeléseket, megfontolttá és kritikussá, koncentrálttá tesz. Fejleszti a tudatosságot és az önismeretet.

Meditációs kő. Megóvja a fiatalságot a különböző életszakaszokban a kriminalitástól és a brutalitástól.

Élénkíti a máj, az agy, az idegek és a pajzsmirigy működését, javítja a reakcióidőt.
Csillagjegy: NyilasBerill

berill1

Gyógyhatás: állkapocs, bélrendszer, csuklás, hasmenés, influenza, máj, menzesz, mirigyek, mirigyduzzanat, rák (első stádiumban), szemek, szívkoszorúér, terhesség, verőér-elmeszesedés, vízerek, védelem.

A fehér berillt különösen a zsidók tisztelték mágikus kőként, mely erősítette az Istenbe vetett hitet. Segít idegességnél és idegrohamnál, támogatja a magabiztosságot és védelmet kínál a testnek és a léleknek.

Csillagjegy: Ikrek


Borostyán

borostyán1

A Föld gazdagságát vonzza magához, legalábbis eleink így tartották.
A gondtalanság, vidámság és bizalom köve.
Erősíti az önmagunkba vetett hitet.
Nagyon hasznos az emberi szervezet számára, hiszen jó a gyomorra, a lépre, az epére, a májra, az ízületekre, a bőrre, a nyálkahártyára, a mirigyekre és a belekre. Gyermekkorban megkönnyíti a fogzást, jótékony hatású az allergiára, a reumára és a cukorbetegségre is.
Csillagjegy: Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak és a Vízöntő


Citrin

citrin1

Az élethez való bátorság köve. Életörömöt közvetít, javítja az önkifejezést, támogatja a depresszió felszámolását, segít feldolgozni és megérteni az életet.
Erősíti az idegeket, a gyomrot, a lépet és a hasnyálmirigyet. Hatékony – nem csak gyermekeknél – az ágybavizelés ellen is.
Csillagjegy: Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió és a Bak


Fluorit

M3352M-1009

Segít a tanulásban, vizsgák okozta feszültség esetén. Kiegyensúlyozottá tesz, jó társ a változásoknál. A szerelem, a megérzések, a bizalom köve.

Emberi kapcsolatoknál fokozza a szeretet-érzést.

Begyógyítja a sebeket, bőrsérüléseket, gyulladt pattanásokat. Allergia esetén is hasznos, valamint csont, gerinc és fog problémáknál.

Egyéb gyulladásokat is enyhít, például fogínygyulladást.

Továbbá tüdő és máj ‘gyógyszere’.

Csillagjegy: Vízöntő


Füstkvarc

füstkvarc1

Háromféle füstkvarc van: világos, szellem és sötét.

A világos a lazítás köve. Oldja a feszültséget, segít a stresszes helyzetekben, támogatja a józan, gyakorlati megfontolásokat.
Enyhít a fejfájáson, a nyak és hát feszültségén, csillapítja az idegi fájdalmat, és egyben erősíti is az idegeket.
A szellem füstkvarc arról kapta a nevét, hogy a tiszta kristályban repedések, roppanások láthatók.  Enyhíti a kudarctól, a vereségtől vagy a fájdalomtól való félelmet, segít megbirkózni a nehéz, nyomasztó dolgokkal. Erősíti az érzékelést és az idegeket, enyhít a fájdalmon és a feszültségen.
A sötét a terhelhetőség köve. Segít könnyebben viselni a megerőltetést és a stresszt, élénkké tesz és fokozza a munkabírást.
Fájdalomcsillapító hatású, segít gyakori sugárzás után (pl. röntgen)

További területeken: alacsony vérnyomás, fogyás, hasnyálmirigy, herék, idegek, izomrendszer, kábultság, kötőszövet, mellékvesék, nemi szervek, petefészek, rák, szív, szexuális zavarok, szövetek, termékenység, vesék, zsírszövet.
Csillagjegy: Szűz


Hegyikristály

hegyikristaly1

Hatását már a hagyományos orvoslás is elismeri, és használja a hegyikristály felhasználásával készült különböző műszereket.

Fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test összes funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre. A legismertebb gyógykövek egyikének számít, minden kövek leggyógyítóbbikaként tartjuk számon.
Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz.
Hegyikristálytűkkel bármely más követ feltölthetünk.

Hatással van a szemre, bőrre, izületekre.
Ellenállóképesség növelő, testi, lelki és szellemi kimerültség esetén,
a végtagok fáradtságérzete esetén is ajánlott.
Egyensúlyzavarok, epilepszia, érzéketlen testrészek esetén, szédüléskor, ájuláskor hasznát vesszük.
Harmonizálja a két agyfélteke működését, erősíti az agyalapi mirigyet.

Alkalmas a negatív energiák levezetésére, aura tisztítására erősítésére és védelmére, a kifejezőerő növelésére.
A hegyikristály gyógyhatásai szinte végtelenek,  hiszen minden területen hat, a felsorolás ezért nem teljes értékű.

Csillagjegy: mindegyik


Hematit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az erő, kitartás, túlélés köve. Erősíti a nyirokrendszert és az immunvédekezést, segít a szív, a véredények és a hólyag panaszain, valamint a fertőzéseken, gennyes gyulladásokon. Elősegíti a vasfelvételt és a vérképződést, stimulálja a mirigyeket, a májat és az epét.

Életerő, életöröm, lelkesedés, önállóság, jó alvás köve.

Csillagjegy: Kos, Skorpió, Bak, Vízöntő


Jáde

jade1

Elsősorban vesebántalmak ellen használták.

Szabályozza az idegek, a vese és a mellékvese működését, az adrenalintermelést, egyensúlyba hozza a víz-, a sav-bázis és ásványianyag-háztartást. Jótékony hatással van a pihentető alvásra.

A maják a szerelem köveként tisztelték. Az indiánok körében a jadet az aranynál is többre becsülték.

Megszűnteti az előítéleteket, erősíti bátorságunkat és személyiségünket. A zöld jade egy termékenységet segítő kő.

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Szűz, Vízöntő és Halak


Jáspis

jaspis1

A Jáspist a kitartás, a bátorság és az erő kövének tartják.

Pozitívvá, terhelhetővé és oldottá tesz, segíti a pihentető alvást.

Javítja a vérellátást, élénkít, serkenti a keringést, hosszú távon stabil immunvédelmet biztosít, tisztítja, regenerálja a szervek működő szöveteit, feszesebbé teszi a kötőszöveteket. Az Óceánjáspis ezen felül serkenti az emésztést, méregtelenít, jótékonyan hat a cisztákra és daganatokra is.

Segít a terhességben, emésztési zavaroknál, aktivizálja a szaporító szerveket, támogatja a májat, a lépet és a hasnyálmirigyet, erősíti a gyomrot és megakadályozza a hányingert. Támogatja a vérképzést, segít epilepsziánál és hólyagpanaszoknál.

Csillagjegy: Szűz, Bak, Nyilas és Skorpió


Kalcit

kalcit1

Meggyorsítja a lelki fejlődést, erősíti a tetterőt és az emlékezőképességet, támogatja az önbizalmat és a kitartást, nyugalmat és a higgadtságot. Különösen abban erősíti a magabiztosságunkat, amit tényleg megtanultunk, segít nekünk, hogy amit egyszer megtanultunk, azt ne felejtsük el olyan gyorsan.

A zöld kalcit felebaráti szeretet, szívélyességet, vidámságot ajándékoz.

Továbbá: csontok, fogszuvasodás, hasnyálmirigy, lép, vastagbél, vesék, világosság-érthetőség.

Csillagjegy: Bak, Ikrek


Karneol

karneol1

Aktívvá, kreatívvá, életerõssé tesz, segít felismerni feladatainkat a Földön, megmutatja a hétköznapok értékeit és szépségét. Stabilizál, és párkapcsolati problémák esetén is ajánlott. Elûzi a bizonytalanságból fakadó félelmet, különösen ajánlott azoknak, akik a saját lábukra akarnak állni. Segít a vérzések elállításában, gyógyítja a sebeket, és különösen hatásos az ún nõi betegségek ellen.

Emésztés, az anyagcsere, a belek, a máj, az alhas, a keringés problémáira. Vérzés csillapító, erősíti az immunrendszert.

Javítja a vérképet.

Nőgyógyászati betegségek esetén is ajánlott.

Csillagjegy: Ikrek, Oroszlán, Szűz


Krizokolla

krizokolla1

Az anya és a gyerek védő köve a terhesség ideje alatt. Több ókori nép a remény köveként tisztelte.
Általában más ásványokkal, mint pl. malachittal, kalcedonnal, kvarccal nő össze. Erősíti a májat, csökkenti a lázat, görcsoldó hatású, alkalmazható fertőzések, torokgyulladás és – malachittal együtt – a menstruációs zavarok esetén.
Csillagjegy: Ikrek, Szűz, Bika


Lápisz Lazuli

lapisz lazuli1

A királyok, a barátság, az égbolt köve.

Segít a nyugodt, békés, pihentető alvás elérésében.

A kommunikációban a tiszta, őszinte, igaz beszéd elősegítője.

Támogatja az igényt szerelemre, párkapcsolatra. Spirituális fejlődésnél a tisztánlátás, tisztánhallás biztosítója.

Általános nyugalmat biztosít, amiben könnyebbé válik a koncentráció, tanulás, elkerülhetőek a félelmek, az izgatottság.

Torok, tüdő, fejfájás, gyulladások, bőrbetegségek, szemölcsök esetén, tisztítja az érfalakat, elősegíti a pajzsmirigy működését.

Csillagjegy: Nyilas, Szűz, Halak, Bak, Vízöntő


Malachit

malachit1

A kaland, az intenzív élet köve. Mélyebbé teszi az érzelmi életet, átsegít a szexuális nehézségeken, fejleszti a képzelőerőt és a döntőképességet.

A nőket titokzatosabbá, elbűvölővé teszi. Megvéd a negatív hatásoktól. A múltban történt rossz dolgokon átsegít, oldja azokat. Erősíti a kitartást, őszínteséget.
Serkenti az agyat, az idegeket és a májat, méregtelenít, segít a reumán, a görcsökön és a menstruációs panaszokon.

Csillagjegy: Skorpió, Mérleg, Halak, Bak, Vízöntő és Bika


Napkő

napkő1

A pozitív életszemlélet, a derűlátás köve. Fényhozó kőnek is nevezik.

Napsugarat hoz az életünkben, s az összes ezzel kapcsolatos jóérzést.

Életigenlést közvetít, enyhíti a félelmet, az aggodalmat és a depressziót. Saját erősségünkre és az élet napos oldalára irányítja a figyelmet.
Harmonizálja a vegetatív idegrendszert és a szervek együttműködését.

Szívproblémákra, mint pl. szívritmus-zavarra, a szív erősítésére használható. Különösen hatásos köszvény, ízület- és csontbetegségeknél és jó kísérő a hörgők, megbetegedésénél, asztmánál és vérellátási zavaroknál.

Csillagjegy: Oroszlán és Mérleg


Obszidián

obszidian1

A feloldódás köve.

Megszünteti a sokkot, traumát, a félelmeket, és a lelki blokádokat, oldja a gátlásokat, erőt ad, kezdeményezésre ösztönöz. Javítja a vérellátást, az érszűkületet, vérzéscsillapító, segíti, gyorsítja a sebgyógyulást.

Csillagjegy: Nyilas és Bak


Opál

opal1

A kapcsolatok köve.

17 fajtáját különböztetjük meg.

Serkenti az anyagcserét, és segít megszabadulni az “érzelmi szmogtól”. Ez utóbbi különösen fontos a Mérleg-szülöttek számára, akik mindenkivel békében akarnak élni, mindenkinek meg akarnak felelni. Az opál segítségével békét köthetnek azokkal, akiket valamivel magukra haragítottak. A néphit szerint a szivárvány színeiben ragyogó opál jelentős mértékben fokozza az erotikus vonzerőt, erősíti a szívet, kedvező hatása van a gyomor- és bélműködésre, elűzi a depressziót, valamint a sötétségtől való félelmet.

Csillagjegy: Nyilas és Bak


Pirit

pirit1

Az önismeret köve. Segítségével megismerhetjük, megérthetjük kik és milyenek vagyunk valójában.

Gátlásokat, blokkokat, félelmet, aggodalmat old bennünk, fizikailag és lelkileg tisztít.

Láz- és gyulladáscsökkentő, támogatja az epe, a máj működését. Emésztés segítő, légúti problémák esetén is hatásos.

Csillagjegy: mindegyik


Rodokrozit

rodokrozit1

Az aktivitás köve.

Feloldja a szexuális gátlásokat, fokozza az igényt az erotikára.

Aktívvá, jókedvűvé tesz.

Dinamikus, szorgalmas munkavégzést segíti, teszi lehetővé.

Serkenti a keringést, csökkenti a vérnyomást, segít az altesti panaszokon, de a migrénen is.

Csillagjegy: Kos, Bika, Rák, Mérleg, Skorpió, Bak


Rózsakvarc

rózsakvarc1

A szeretet, az együttérzés köve.

Fogékonnyá, segítőkésszé, szeretetteljessé és romantikussá tesz.

Rávilágít az igényeinkre és mások vágyaira, segít a szexuális nehézségeken, segíti a harmonikus együttélést.

Jó a szívbetegségekre, a vér és nemi szervek betegségeire. A nehezen teherbe esők nőknél is erősíti a termékenységet.

Viselőjének szerencsét hoz a szerelemben, megóvja tulajdonosát a válástól, és a városi szmog ártalmas hatásaitól. A szívcsakrára helyezve segít viselőjének leküzdeni az érzelmi sérülések okozta fájdalmat.

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg


Rutilkvarc

rutilkvarc1

Megszabadít a szorongástól, a határtalanság és a szabadság érzését közvetíti, kiváló ellenszere a depressziónak.

Segít újratervezni az életünket és bizakodással nézni a jövő elébe.

A rutilkvarc életereje hasznos a krónikus betegségekre, az impotenciára és a meddőségre. Kiegyensúlyozza a pajzsmirigyműködés, elűzi a parazitákat. Erősíti a légutakat, segít mandulagyulladáskor, jó asztma, bronchititis ellen, köhögéskor, szénanátha ellen.

Hatásos a tüdő betegségeinek esetén, gyorsabban múlik a középfülgyulladás,jó hatással van a gyomor és a bél területére is ( teltségérzetből eredő felfúvódás, bélgyulladás, bélgörcs, büfögés, gyomorégés, gyomorgörcs) . A hólyag és a vese területén hat a kőképződésre. Ízületeknél is megmutatkozik hatása: a váll, nyak feszülésénél, egyenessé teszi a tartást..
A rutilkvarc segítségével felismerhetjük, és újra felfedezhetjük valódi énünket.Segít látnoki képességeink felfedezésében.

Csillagjegy: Bika, Ikrek


Szodalit

szodalit1

Az idealizmus köve.

Megszünteti a felesleges bűntudatot, fokozza a tudatosságot, az idealizmust és az igazságra törekvést.

Segíti a folyadékfelvételt, segít a rekedtségen, a hang elvesztésén, a lázon, és a magas vérnyomáson.
A túlsúlyos embereknél fokozza a fogyókúra sikerét.

Csillagjegy: Kos, Oroszlán, Szűz, Nyilas, Bak és Halak


Tigrisszem

tigrisszem1

A távolság, az áttekintés köve.

Segít megőrizni az önuralmat szélsőséges esetekben is, támogatja a gyors felfogóképességet és a megfontolt cselekvést.

Enyhít a stresszen, a túlterheltségen és a külvilágból érkező hangulatok hatásán. Csillapítja a fájdalmat, szabályozza a mellékvesét és segít az asztmarohamokon.

Csillagjegy: Ikrek, Szűz, Oroszlán, és Vízöntő


Topáz

topáz1

Gyógyítja a kötőhártya-gyulladást, megszünteti az étvágytalanságot, kedvezően befolyásolja a szív, a központi idegrendszer és a lép működését, a napfonat-csakrára helyezve megnyugtatja a lelket, enyhíti a depressziót, segít leküzdeni az idegességből eredő fejfájást, és az Ikrek- szülöttekre általában jellemző kapkodást és idegességet.

Csillagjegy: Ikrek

2 gondolat “Gyógyító kövek” bejegyzéshez

  1. A rodokrozit nem növeli , hanem csökkenti a vérnyomást és nagyon jó a szívnek és az ízületi porcok vízfelvevő képességét növeli !

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.