Frekvenciák: 396hz ELENGEDÉS 2. – Fájdalom

396 hz – Elengedés

Mit eredményez az elengedés?
Megengedést.
Így szabadságot. Lélekszabadságot.
Amikor azt élhetjük akik, amik vagyunk, félelmek, megfelelni akarás, elvárások nélkül, megkötő, korlátozó, múltból fakadó visszahúzó szokásainkon alapuló működésünk megváltoztatásával.

Tehát, ezzel a frekvenciával együtt rezegve elengedhetjük mindazt, ami gátol, blokkol, visszafog, láthatatlan erőként szorosan tart, bénít, nem engedi mozdulásunkat.

Mindenekelőtt azonban nézzük meg picit közelebbről, mik is azok érzések bennünk, amiktől megszabadulni igyekszünk, és miért is vált sokszor kényszeres erőfeszítéseink célpontjává az ezek megszűntetésének igénye.

Félelem. Megfelelni akarás. Elvárások. Feszültség. Betegség. Mélypont. Válság. Összeomlás. Sötétség. Fájdalom. Sírás. Probléma. Akadály. Múlt. Kudarc.

Folytathatnánk a sort, de ehelyett lássuk inkább, mi az a megszokott reakció, amit kiváltanak belőlünk. Egytől egyig mindegyiket ‘rossznak’ ítéljük meg, s amilyen gyorsan csak lehet, megszabadulni óhajtunk tőlük. Pedig…

… nézzünk rá másképpen most a fájdalomra is …

Az van, hogy többnyire alszunk.
Azt hisszük, ébren vagyunk, elevenek. Hiszen hallhatóan ver a szívünk, levegőt veszünk, kisóhajtjuk, pislogunk, mozgunk, eszünk, iszunk, érzünk, szerelmeskedünk, háborúzunk… tényleg olyan, mintha élnénk, ébren lennénk, de az igazság az, hogy alszunk.

A fájdalom nem más, mint egy ébresztőóra.

Amikor belealszunk az éltünkbe, alvajáróként csoszogunk, kóválygunk benne, a felszínt nézegetjük csupán álmos szemekkel, el sem látunk a társunkig, a gyerekünkig, a másik emberig, nem hogy meglátnánk az ő valóságukat, persze a sajátunkat sem, s így akár az egész életünkről lemaradhatunk, ha ez tartóssá válik… na, akkor, ha szerencsénk van, megérkezik a fájdalom, fizikai vagy lélekfájdalom, s végre felébredhetünk.

Tudatosságra ébredhetünk, ami azt jelenti, hogy a pillanatot teljességében megélve, a felelősséget magunkban megtartva láthatunk rá élethelyzeteinkre, érzéseinkre, az éppen aktuális feladatainkat is felismerve így. Ebben az éber állapotunkban tisztán láthatjuk önmagunkat, s tisztán megláthatjuk mások valóját. Ez az egyetlen mód igaz kapcsolódásokra, és életünk valódivá tételének.

A fájdalom mindig a MOSTba koncentrál minket. Széthullottságunkból összehoz. Szerte repkedő darabjainkat egybehúzza. EGYségesít. Drasztikusan. Ellentmondást nem tűrve ébredésre, változtatásra szólít.

Köszönet hát a fájdalom jelenlétéért is életünkben.

***
múlt és jelen
és
halál és élet
és
közötte és benne
és
semmi és minden
és
tér és üres
és
tér és tele
és
nincs és vagyok
és
én és igen
és
most és csend

Így ír erről Osho például:

“A fájdalom nem azért van, hogy szomorúvá tegyen, ne feledd. Ez az a pont, ahol az emberek mindig eltévednek… A fájdalom csak azért van, hogy éberebbé tegyen – mert az emberek csak akkor válnak éberré, amikor a nyílhegy mélyen a szívükbe hasít, és megsebzi őket. Egyébként nem ébrednek fel. Amikor az élet könnyű, kényelmes és zökkenőmentes, akkor kit érdekel? Akkor ki törődik az éberséggel? Amikor a barátod meghal, az egy lehetőség. Amikor a szerelmed elhagy… azok a sötét éjszakák, amikor olyan magányos vagy… annyira szeretted őt, mindenedet kockára tetted érte, és most hirtelen nincs többé veled. Magányosságod sírásában… ott a lehetőség; ha jól használod, tudatossá tesz. A nyíl hegye fájdalmasan éget – használd fel. A fájdalom nem azért van, hogy nyomorulttá tegyen, hanem azért, hogy tudatosabbá válj! És ha tudatossá váltál, minden szenvedés eltűnik.”

folytatás… további elengedések -> 1. VÁLSÁGHELYZETEK

 

Frekvenciák: 396hz ELENGEDÉS 2. – Fájdalom” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Frekvenciák: 396hz ELENGEDÉS 1. – Válsághelyzetek | tóth eszter

  2. Visszajelzés: Utazás a frekvenciák világába 1. – ELENGEDÉS | tóth eszter

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.