Teremtő energia 3. – A Pozitív Energia Katalizátora

Amennyiben elolvastad előző írásaimat is e témában, biztos vagyok benne, hogy már tisztán látod a különbséget a kétféle energia (negatív és pozitív) érzékelése és hatásai között, s gondolom, nem kérdés, melyiket szeretnéd használni a jövőben. Ahhoz, hogy visszatérhess eredendő állapotodhoz – hiszen, mint már említettem, nem valami új dolog felfedezésére, megtanulására kell most koncentrálnod, hanem az ősrégi, születésed pillanatától, sőt, még korábbról meglévő állapotod visszaidézésére, az emlékezésre -, hasznos lehet számodra egy újabb ‘eszköz’ – a Pozitív Energia Katalizátora.

A Katalizátor minden egyénnél különböző, s mivel ez tulajdonképpen a kiteljesedett, boldog életed megteremtésének kulcsa, szükséges nagy gondossággal, odafigyeléssel megtalálnod, megválasztanod. Igyekszem ebben a segítségedre lenni, megadom a szükséges információt, technikákat, de a siker itt is rajtad múlik. Azon, hogy mennyire vagy képes belemenni az érzéseidbe, mennyire vagy képes túljutnod a beidegződéseiden.

Gyakorlat a Katalizátorod megleléséhez: Ragadj papírt, tollat. Keress egy csendes zugot, nyugodt napszakodban. Rendezd finommá a környezetedet – legyen tiszta, békés, kapcsolj ki tévét, rádiót, telefont, ne zavarjon senki, semmi. Érezd a szentségét, rendkívüliségét ennek a gyakorlatnak, tudd pontosan, hogy életed megváltoztatása a tét, emeld az egekbe a fontosságát. Gyújts gyertyát vagy füstölőt, helyezkedj el kényelmesen. Hunyd be a szemed, vegyél néhány mély levegőt, s minden kifújással lazulj, lazulj, lazulj.

Figyelmedet aprólékosan vezesd végig testeden. Kezdd a lábfejeddel, s haladj felfelé. Érezd, ahogy ellazul a lábad, könnyűvé válik, a kellemes bizsergés érzetével. Így haladj a fejed búbjáig. Ekkor vegyél újra egy mély levegőt, s lassú kifújásával érezd, ahogy még közelebb kerülsz a középpontodhoz, a külvilág pedig egyre kisebbnek, távolinak tűnik. Körülbelül 10 percig ne csinálj semmit. Csak legyél ebben az állapotban. Ne foglalkozz az elmédben megjelenő képekkel, gondolatokkal. Ha felbukkan egy, hagyd, hadd szálljon tova, ne menj bele.

Most, hogy lecsendesedtél, tedd a következőt: Kutass emlékeid között. Olyan ’valamit’ kell találnod, aminek felidézése jóleső érzéseket kelt benned. Sőt, tovább megyek, nem csupán jólesőt, hanem a földöntúli boldogság szétáradó érzését. Ez lehet egy esemény, személy, helyszín, kép, dal, film, állat – bármi. Jöhet gyerekkorodból, felnőttkorodból. Figyeld a felbukkanó kép hatását. Ha nagyon erős a boldogság-érzés, amikor érezhetően kitölti egész testedet, sejtjeidet, lelkedet, gondolataidat, akkor nyisd ki a szemed, s írd le. Majd újra hunyd be a szemed, s kutakodj tovább. Éld meg azt, amire lelsz, s ha igazán boldogító, vesd papírra. Egészen addig folytasd, amíg úgy nem érzed, hogy nagyjából mindet felszínre hoztad.

Ekkor vedd magad elé a listádat, s nézegesd a leírt információkat. Ki kell választanod az Igazit. Legyél nagyon figyelmes, nagyon alapos, válaszd azt, amelyik legerőteljesebben hat rád. A leírtak közül melyik az, ami a legerősebb örömérzést, boldogságözönt árasztotta szét benned?

Most, hogy már a birtokában vagy saját Katalizátorodnak, készen állsz arra, hogy megváltoztasd az életedet, és olyan csodában legyen részed, amiről valószínűleg legutoljára gyermekkorodban mertél álmodozni. Ez az úgynevezett Katalizátor egyenesen a középpontodba, a szívcsakrába visz – hiszen ez az érzés, amit felidéztél nem más, mint a Szeretet mindent felülmúló érzése, energiája.

Gyakorold az előbb megismert érzésnek a minél többszöri felidézését, figyeld, hogyan hat rád . A lényeg, hogy minél több időt tölts a pozitív, így megemelkedett energiaszinteden. Közben pedig figyelj. Tudd észrevenni, ha az addig megszokott dolgok most valahogy másképpen alakulnak. Tudd észrevenni az apró változásokat magad körül. Hiszen ezek az apróságok a leglényegesebbek életünk során. Figyeld meg a nyugalmat, békét, ami eláraszt. A csendedet. Figyeld meg, hogy milyennek látod így hétköznapod problémáit, az akadályaidat. Lehetséges, hogy már csupán megoldandó feladatok válnak belőlük? Hiszen pozitív energiaszinten létezve nem létezik gond, probléma, nem tudja semmi beárnyékolni a pillanatainkat.

Észre tudod venni a pillanataidat. Mivel már nem szóródsz szét, nem pocsékolod érzéseidet, gondolataidat olyan dolgokra, amik nem fontosak, nem a te életed tartozékai. Visszatalálsz szép lassan a középpontodba. Tölts minél több időt ezen a helyen!

Miközben gyakorolod pozitív energiád létrehozását és szinten tartását a Katalizátorod segítségével, hozz életre szóló döntéseket. Indulj el egy új csapás mentén, egy új világod felé. Határozd el, hogy szokásoddá teszed, hogy legalább naponta egyszer lecsöndesíted elmédet, visszavonulsz a középpontodba. Így válhatsz tökéletesen éber használójává és kihasználójává a megemelkedett rezgésszintednek. (Főleg, ha nő vagy, örülsz talán a hírnek: magasabb pozitív energiát hasznosítva megújul, megfiatalodik a test is – elkerül az öregedés.)

Néhány példa a Katalizátorokra:

  • A sajátom például a szó TRIBUNJ – egy kis ékszerdoboz Horvátországban, a tengerparton. Öböl, egyik felén sziklás, a part örökzöld fákkal szegélyezett. Másik oldalon kis hegy – maga a falu – tetején hófehér templommal. Sok ilyen és ennél messze gyönyörűbb hely van a tengerparton, nekem mégis ez a Katalizátorom. Amikor behunyt szemmel, kicsit lecsöndesedve kimondom a fenti szót, hirtelen elönt a földöntúli boldogság érzése, a szám is fülig ér közben. Érzem a fák, a tenger illatát, hallom a kabócák énekét, érzem arcomon a napot, s a könnyű szelet, lebegek mozdulatlanul a vízen, lebegek ég és föld között. És majd’ szétvet a boldogság… Pedig csak egy szó: TRIBUNJ. :-)
  • Egyik barátnőmé egy vezetett meditáció közben megélt érzés. Számára a Katalizátor a BEAVATÁS.
  • Másik ismerősömé egy gyerekkori Karácsony érzés. Ahogy ül a fa alatt, érzi az illatát, szájában a zselés szaloncukor íze, varázslatosak a fények, s izgatott várakozásban él, várja a vendégek érkezését. Számára a Katalizátor a KARÁCSONY.
  • Van, akinek gyermeke születése.
  • Van, akinek egy menő autó.

Nagyon különbözőek lehetnek ezek a katalizátorok, de ugyanoda visznek, és ugyanaz lesz a hatásuk.

Mától kezdd a napjaidat a pozitív energiád beindításával, napközben próbáld szinten tartani, és este ezzel a belső mosolyoddal aludj el. Már az első pillanattól, amit így élsz meg, érezni fogod magadban a nyugalmat, az erőt, a ’bármire képes vagyok’ – érzést. A változás beindult, útra keltél új világod, új dimenziód felé.

Csak nézz körül: bármit tettél eddig, az még nem a vég. Nyílj meg újra, engedd, hogy újrakezdődjön az utazás. Hozz be új dolgokat – néha bizarr, különc, néha szinte őrült dolgokat -, mind a segítségedre lesznek.’ Osho


hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.