Gyógyító kövek

Achát

Földelő kő – érzelmi, fizikai és szellemi egyensúlyt teremt. Enyhülést ad és nyugtat. Lassan, de hatékonyan hat.

Az achát finoman elősegíti önmagunk elfogadását, ezáltal erősítve önbizalmunkat. Hatékony, ha önelemzésre szánjuk magunkat. Fejleszti a figyelemösszpontosítást, így hasznos szellemi tevékenység esetén.

Csillapítja az elfojtott haragot, oldja a belső feszültséget, és segít, hogy a biztonságot önmagunkon belül találjuk meg.

Spirituális szempontból fokozza az élet rendkívüliségének a tudatát, erősíti a kötődést a kollektív tudathoz.

Stabilizálja az aurát, érzelmi és fizikai szinten tisztít. A szívre helyezve oldja az érzelmi rendellenességeket, melyek gátolják a szeretet elfogadását. A hasra téve serkenti az emésztést. Tisztítja a nyirokrendszert és a hasnyálmirigyet, gyógyítja a szemet.

A botswanai achát kitűnő kő, ha valaki le akar szokni a dohányzásról, segíti a szervezetben az oxigén felszívódását.

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Skorpió


Ametiszt


Ametiszt az éberség, az igazságosság, és a belső béke köve. Növeli az akaraterőt, segít úrrá lenni a gyászon és a veszteségeken, támogatja a tudatosságot, az ítélőképesség, a konstruktív gondolkodás, és az összpontosítás fejlődését. Jót tesz a bőrnek, eloszlatja a duzzanatokat, zúzódásokat, enyhíti a feszültséget és a fájdalmakat, csökkenti a magas vérnyomást.
A Világos és Ibolyaszín-fehér Ametiszt a józanság, tisztaság, nyugalom és összeszedettség köve. Tartós fáradtság esetén pihentető hatású, nyugodtabbá teszi az alvást, megszabadít a letargiát okozó bánattól, segít elhagyni a ragaszkodást és a függőségeket. Megszünteti a fejfájást, jó a tüdőre, bőrre és az idegekre.
Csillagjegy: Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Halak, Vízöntő


Akvamarin


Az AKVAMARIN a széles látókör és az előrelátás köve. Fejleszti a kitartást, az önfegyelmet, mégis könnyedséget, oldottságot hoz. A tévedések tisztázására, az elintézetlen ügyek befejezésére ösztönöz.
Enyhít az allergián, a szénanáthán, a szem, a légutak, a pajzsmirigy, valamint a húgyhólyag panaszain.
Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Szűz, Mérleg, Skorpió, Halak, Vízöntő


Aventurin

Az Aventurinról azt tartják, hogy vonzza a szerencsét és a gazdagságot.

Nyugalmat és kiegyensúlyozottságot hoz az életünkbe, a bátorságot, ambíciót, céltudatosságot erősíti, gondatlanságot, derűt biztosít számunkra.

Az allergiára és a testsúlycsökkentésre is kiválóan alkalmazható. Enyhülést hoz idegesség, stressz és alvászavarok esetén. Megelőzi a szívinfarktust és az érelmeszesedést, enyhítő hatása van a kiütésekre, gyulladásokra, a leégésre és a napszúrásra.

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Vízöntő


Azurit

Az Azurit a felismerés, a tapasztalat köve. Segít felismerni és tisztázni az ellenőrizhetetlenül átvett elképzeléseket, megfontolttá és kritikussá, koncentrálttá tesz. Fejleszti a tudatosságot és az önismeretet.

Meditációs kő. Megóvja a fiatalságot a különböző életszakaszokban a kriminalitástól és a brutalitástól.

Élénkíti a máj, az agy, az idegek és a pajzsmirigy működését, javítja a reakcióidőt.
Csillagjegy: NyilasBerill

Gyógyhatás: állkapocs, bélrendszer, csuklás, hasmenés, influenza, máj, menzesz, mirigyek, mirigyduzzanat, rák (első stádiumban), szemek, szívkoszorúér, terhesség, verőér-elmeszesedés, vízerek, védelem.

A fehér berillt különösen a zsidók tisztelték mágikus kőként, mely erősítette az Istenbe vetett hitet. Segít idegességnél és idegrohamnál, támogatja a magabiztosságot és védelmet kínál a testnek és a léleknek.

Csillagjegy: Ikrek


Borostyán

A Föld gazdagságát vonzza magához, legalábbis eleink így tartották.
A gondtalanság, vidámság és bizalom köve.
Erősíti az önmagunkba vetett hitet.
Nagyon hasznos az emberi szervezet számára, hiszen jó a gyomorra, a lépre, az epére, a májra, az ízületekre, a bőrre, a nyálkahártyára, a mirigyekre és a belekre. Gyermekkorban megkönnyíti a fogzást, jótékony hatású az allergiára, a reumára és a cukorbetegségre is.
Csillagjegy: Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak és a Vízöntő


Citrin

Az élethez való bátorság köve. Életörömöt közvetít, javítja az önkifejezést, támogatja a depresszió felszámolását, segít feldolgozni és megérteni az életet.
Erősíti az idegeket, a gyomrot, a lépet és a hasnyálmirigyet. Hatékony – nem csak gyermekeknél – az ágybavizelés ellen is.
Csillagjegy: Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió és a Bak


Fluorit

Segít a tanulásban, vizsgák okozta feszültség esetén. Kiegyensúlyozottá tesz, jó társ a változásoknál. A szerelem, a megérzések, a bizalom köve.

Emberi kapcsolatoknál fokozza a szeretet-érzést.

Begyógyítja a sebeket, bőrsérüléseket, gyulladt pattanásokat. Allergia esetén is hasznos, valamint csont, gerinc és fog problémáknál.

Egyéb gyulladásokat is enyhít, például fogínygyulladást.

Továbbá tüdő és máj ‘gyógyszere’.

Csillagjegy: Vízöntő


Füstkvarc

Háromféle füstkvarc van: világos, szellem és sötét.

A világos a lazítás köve. Oldja a feszültséget, segít a stresszes helyzetekben, támogatja a józan, gyakorlati megfontolásokat.
Enyhít a fejfájáson, a nyak és hát feszültségén, csillapítja az idegi fájdalmat, és egyben erősíti is az idegeket.
A szellem füstkvarc arról kapta a nevét, hogy a tiszta kristályban repedések, roppanások láthatók.  Enyhíti a kudarctól, a vereségtől vagy a fájdalomtól való félelmet, segít megbirkózni a nehéz, nyomasztó dolgokkal. Erősíti az érzékelést és az idegeket, enyhít a fájdalmon és a feszültségen.
A sötét a terhelhetőség köve. Segít könnyebben viselni a megerőltetést és a stresszt, élénkké tesz és fokozza a munkabírást.
Fájdalomcsillapító hatású, segít gyakori sugárzás után (pl. röntgen)

További területeken: alacsony vérnyomás, fogyás, hasnyálmirigy, herék, idegek, izomrendszer, kábultság, kötőszövet, mellékvesék, nemi szervek, petefészek, rák, szív, szexuális zavarok, szövetek, termékenység, vesék, zsírszövet.
Csillagjegy: Szűz


Hegyikristály

Hatását már a hagyományos orvoslás is elismeri, és használja a hegyikristály felhasználásával készült különböző műszereket.

Fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test összes funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre. A legismertebb gyógykövek egyikének számít, minden kövek leggyógyítóbbikaként tartjuk számon.
Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz.
Hegyikristálytűkkel bármely más követ feltölthetünk.

Hatással van a szemre, bőrre, izületekre.
Ellenállóképesség növelő, testi, lelki és szellemi kimerültség esetén,
a végtagok fáradtságérzete esetén is ajánlott.
Egyensúlyzavarok, epilepszia, érzéketlen testrészek esetén, szédüléskor, ájuláskor hasznát vesszük.
Harmonizálja a két agyfélteke működését, erősíti az agyalapi mirigyet.

Alkalmas a negatív energiák levezetésére, aura tisztítására erősítésére és védelmére, a kifejezőerő növelésére.
A hegyikristály gyógyhatásai szinte végtelenek,  hiszen minden területen hat, a felsorolás ezért nem teljes értékű.

Csillagjegy: mindegyik


Hematit

Az erő, kitartás, túlélés köve. Erősíti a nyirokrendszert és az immunvédekezést, segít a szív, a véredények és a hólyag panaszain, valamint a fertőzéseken, gennyes gyulladásokon. Elősegíti a vasfelvételt és a vérképződést, stimulálja a mirigyeket, a májat és az epét.

Életerő, életöröm, lelkesedés, önállóság, jó alvás köve.

Csillagjegy: Kos, Skorpió, Bak, Vízöntő


Jáde

Elsősorban vesebántalmak ellen használták.

Szabályozza az idegek, a vese és a mellékvese működését, az adrenalintermelést, egyensúlyba hozza a víz-, a sav-bázis és ásványianyag-háztartást. Jótékony hatással van a pihentető alvásra.

A maják a szerelem köveként tisztelték. Az indiánok körében a jadet az aranynál is többre becsülték.

Megszűnteti az előítéleteket, erősíti bátorságunkat és személyiségünket. A zöld jade egy termékenységet segítő kő.

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Szűz, Vízöntő és Halak


Jáspis

A Jáspist a kitartás, a bátorság és az erő kövének tartják.

Pozitívvá, terhelhetővé és oldottá tesz, segíti a pihentető alvást.

Javítja a vérellátást, élénkít, serkenti a keringést, hosszú távon stabil immunvédelmet biztosít, tisztítja, regenerálja a szervek működő szöveteit, feszesebbé teszi a kötőszöveteket. Az Óceánjáspis ezen felül serkenti az emésztést, méregtelenít, jótékonyan hat a cisztákra és daganatokra is.

Segít a terhességben, emésztési zavaroknál, aktivizálja a szaporító szerveket, támogatja a májat, a lépet és a hasnyálmirigyet, erősíti a gyomrot és megakadályozza a hányingert. Támogatja a vérképzést, segít epilepsziánál és hólyagpanaszoknál.

Csillagjegy: Szűz, Bak, Nyilas és Skorpió


Kalcit

Meggyorsítja a lelki fejlődést, erősíti a tetterőt és az emlékezőképességet, támogatja az önbizalmat és a kitartást, nyugalmat és a higgadtságot. Különösen abban erősíti a magabiztosságunkat, amit tényleg megtanultunk, segít nekünk, hogy amit egyszer megtanultunk, azt ne felejtsük el olyan gyorsan.

A zöld kalcit felebaráti szeretet, szívélyességet, vidámságot ajándékoz.

Továbbá: csontok, fogszuvasodás, hasnyálmirigy, lép, vastagbél, vesék, világosság-érthetőség.

Csillagjegy: Bak, Ikrek


Karneol

Aktívvá, kreatívvá, életerõssé tesz, segít felismerni feladatainkat a Földön, megmutatja a hétköznapok értékeit és szépségét. Stabilizál, és párkapcsolati problémák esetén is ajánlott. Elûzi a bizonytalanságból fakadó félelmet, különösen ajánlott azoknak, akik a saját lábukra akarnak állni. Segít a vérzések elállításában, gyógyítja a sebeket, és különösen hatásos az ún nõi betegségek ellen.

Emésztés, az anyagcsere, a belek, a máj, az alhas, a keringés problémáira. Vérzés csillapító, erősíti az immunrendszert.

Javítja a vérképet.

Nőgyógyászati betegségek esetén is ajánlott.

Csillagjegy: Ikrek, Oroszlán, Szűz


Krizokolla

Az anya és a gyerek védő köve a terhesség ideje alatt. Több ókori nép a remény köveként tisztelte.
Általában más ásványokkal, mint pl. malachittal, kalcedonnal, kvarccal nő össze. Erősíti a májat, csökkenti a lázat, görcsoldó hatású, alkalmazható fertőzések, torokgyulladás és – malachittal együtt – a menstruációs zavarok esetén.
Csillagjegy: Ikrek, Szűz, Bika


Lápisz Lazuri

A királyok, a barátság, az égbolt köve.

Segít a nyugodt, békés, pihentető alvás elérésében.

A kommunikációban a tiszta, őszínte, igaz beszéd elősegítője.

Támogatja az igényt szerelemre, párkapcsolatra. Spirituális fejlődésnél a tisztánlátás, tisztánhallás biztosítója.

Általános nyugalmat biztosít, amiben könnybbé válik a koncentráció, tanulás, elkerülhetőek a félelmek, az izgatottság.

Torok, tüdő, fejfájás, gyulladások, bőrbetegségek, szemölcsök esetén, tisztítja az érfalakat, elősegíti a pajzsmirigy működését.

Csillagjegy: Nyilas, Szűz, Halak, Bak, Vízöntő


Malachit

A kaland, az intenzív élet köve. Mélyebbé teszi az érzelmi életet, átsegít a szexuális nehézségeken, fejleszti a képzelőerőt és a döntőképességet.

A nőket titokzatosabbá, elbűvölővé teszi. Megvéd a negatív hatásoktól. A múltban történt rossz dolgokon átsegít, oldja azokat. Erősíti a kitartást, őszínteséget.
Serkenti az agyat, az idegeket és a májat, méregtelenít, segít a reumán, a görcsökön és a menstruációs panaszokon.

Csillagjegy: Skorpió, Mérleg, Halak, Bak, Vízöntő és Bika


Napkő

A pozitív életszemlélet, a derűlátás köve. Fényhozó kőnek is nevezik.

Napsugarat hoz az életünkben, s az összes ezzel kapcsolatos jóérzést.

Életigenlést közvetít, enyhíti a félelmet, az aggodalmat és a depressziót. Saját erősségünkre és az élet napos oldalára irányítja a figyelmet.
Harmonizálja a vegetatív idegrendszert és a szervek együttműködését.

Szívproblémákra, mint pl. szívritmus-zavarra, a szív erősítésére használható. Különösen hatásos köszvény, ízület- és csontbetegségeknél és jó kísérő a hörgők, megbetegedésénél, asztmánál és vérellátási zavaroknál.

Csillagjegy: Oroszlán és Mérleg


Obszidián

A feloldódás köve.

Megszünteti a sokkot, traumát, a félelmeket, és a lelki blokádokat, oldja a gátlásokat, erőt ad, kezdeményezésre ösztönöz. Javítja a vérellátást, az érszűkületet, vérzéscsillapító, segíti, gyorsítja a sebgyógyulást.

Csillagjegy: Nyilas és Bak


Opál

A kapcsolatok köve.

17 fajtáját különböztetjük meg.

Serkenti az anyagcserét, és segít megszabadulni az “érzelmi szmogtól”. Ez utóbbi különösen fontos a Mérleg-szülöttek számára, akik mindenkivel békében akarnak élni, mindenkinek meg akarnak felelni. Az opál segítségével békét köthetnek azokkal, akiket valamivel magukra haragítottak. A néphit szerint a szivárvány színeiben ragyogó opál jelentős mértékben fokozza az erotikus vonzerőt, erősíti a szívet, kedvező hatása van a gyomor- és bélműködésre, elűzi a depressziót, valamint a sötétségtől való félelmet.

Csillagjegy: Nyilas és Bak


Pirit

Az önismeret köve. Segítségével megismerhetjük, megérthetjük kik és milyenek vagyunk valójában.

Gátlásokat, blokkokat, félelmet, aggodalmat old bennünk, fizikailag és lelkileg tisztít.

Láz- és gyulladáscsökkentő, támogatja az epe, a máj működését. Emésztés segítő, légúti problémák esetén is hatásos.

Csillagjegy: mindegyik


Rodokrozit

Az aktivitás köve.

Feloldja a szexuális gátlásokat, fokozza az igényt az erotikára.

Aktívvá, jókedvűvé tesz.

Dinamikus, szorgalmas munkavégzést segíti, teszi lehetővé.

Serkenti a keringést, növeli a vérnyomást, segít az altesti panaszokon, de a migrénen is.

Csillagjegy: Kos, Bika, Rák, Mérleg, Skorpió, Bak


Rózsakvarc

A szeretet, az együttérzés köve.

Fogékonnyá, segítőkésszé, szeretetteljessé és romantikussá tesz.

Rávilágít az igényeinkre és mások vágyaira, segít a szexuális nehézségeken, segíti a harmonikus együttélést.

Jó a szívbetegségekre, a vér és nemi szervek betegségeire. A nehezen teherbe esők nőknél is erősíti a termékenységet.

Viselőjének szerencsét hoz a szerelemben, megóvja tulajdonosát a válástól, és a városi szmog ártalmas hatásaitól. A szívcsakrára helyezve segít viselőjének leküzdeni az érzelmi sérülések okozta fájdalmat.

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg


Rutilkvarc

Megszabadít a szorongástól, a határtalanság és a szabadság érzését közvetíti, kiváló ellenszere a depressziónak.

Segít újratervezni az életünket és bizakodással nézni a jövő elébe.

A rutilkvarc életereje hasznos a krónikus betegségekre, az impotenciára és a meddőségre. Kiegyensúlyozza a pajzsmirigyműködés, elűzi a parazitákat. Erősíti a légutakat, segít mandulagyulladáskor, jó asztma, bronchititis ellen, köhögéskor, szénanátha ellen.

Hatásos a tüdő betegségeinek esetén, gyorsabban múlik a középfülgyulladás,jó hatással van a gyomor és a bél területére is ( teltségérzetből eredő felfúvódás, bélgyulladás, bélgörcs, büfögés, gyomorégés, gyomorgörcs) . A hólyag és a vese területén hat a kőképződésre. Ízületeknél is megmutatkozik hatása: a váll, nyak feszülésénél, egyenessé teszi a tartást..
A rutilkvarc segítségével felismerhetjük, és újra felfedezhetjük valódi énünket.Segít látnoki képességeink felfedezésében.

Csillagjegy: Bika, Ikrek


Szodalit

Az idealizmus köve.

Megszünteti a felesleges bűntudatot, fokozza a tudatosságot, az idealizmust és az igazságra törekvést.

Segíti a folyadékfelvételt, segít a rekedtségen, a hang elvesztésén, a lázon, és a magas vérnyomáson.
A túlsúlyos embereknél fokozza a fogyókúra sikerét.

Csillagjegy: Kos, Oroszlán, Szűz, Nyilas, Bak és Halak


Tigrisszem

A távolság, az áttekintés köve.

Segít megőrizni az önuralmat szélsőséges esetekben is, támogatja a gyors felfogóképességet és a megfontolt cselekvést.

Enyhít a stresszen, a túlterheltségen és a külvilágból érkező hangulatok hatásán. Csillapítja a fájdalmat, szabályozza a mellékvesét és segít az asztmarohamokon.

Csillagjegy: Ikrek, Szűz, Oroszlán, és Vízöntő


Topáz

Gyógyítja a kötőhártya-gyulladást, megszünteti az étvágytalanságot, kedvezően befolyásolja a szív, a központi idegrendszer és a lép működését, a napfonat-csakrára helyezve megnyugtatja a lelket, enyhíti a depressziót, segít leküzdeni az idegességből eredő fejfájást, és az Ikrek- szülöttekre általában jellemző kapkodást és idegességet.

Csillagjegy: Ikrek

Egy gondolat “Gyógyító kövek” bejegyzéshez

  1. Nagyon sok érdekes hiedelem van az ásványokkal kapcsolatban, régóta még nem tanulom, de sok ellentmondással találákoztam. Én magam ezoterikus vagyok, és nagyon szeretek gyógyítani kövekkel, egyelőre csak magamat, viszont sokszor ahány hely, annyiféle infó és tanács. Ami érdekes, hogy olvastam a gyógyítókövek.eu -n hírlevélben, hogy ezzel a kó-horoszkóp dologgal kapcsolatban is vannak hiedelmek. (az eddigiek itt vannak: http://www.gyogyitokovek.eu/ko-ezoteria-es-asvany-hiedelmek-hirlevelek‎
    ) Kiváncsi vagyok a hírlevelére, hogy most vajon mivel fog “kirukkolni”.

hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.